2.2 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedMahlamäe ja Aasa tänav said talihoolduseks ette valmistatud

Mahlamäe ja Aasa tänav said talihoolduseks ette valmistatud

Enne seda, kui lumi maha sadas, jõuti alustada Raplas Mahlamäe ja Aasa tänava konserveerimisega talveks. Tööde tähtajaks oli määratud 25. november.

Ettevalmistusi konserveerimiseks alustati eelmise nädala alguses ja neljapäeval oli näha, kuidas töö tänavatel hoolega käib. Laupäevaks aga oli lumi maas ja tekkis küsimus, kas ehitaja ikka jõudis kõik konserveerimistööd enne lumetulekut ära teha. Rapla abivallavanem Rain Terras kinnitas, et mõlemad tänavad said talviseks teehoolduseks korralikult ette valmistatud.

Terras ütles, et talvine teedehooldus on Rapla vallas rahulikult käivitunud ja toimib. Erateede omanikele tuletab ta aga meelde mõned olulised punktid, mille täitmine aitab heale talihooldusele kaasa. Esiteks peab teekoridor olema lumetõrjet segavatest objektidest vaba vähemalt 2 m teekatte servast. Teiseks peavad teekoridoris, sh servades olevad takistused (nt ilupõõsad, puuoksad, kivid, truubiotsad jms), ohtlikud või kaitset vajavad objektid ja mahapöörded olema märgistatud viisil (vähemalt 1,5 meetri kõrgused helkurribaga), mis tagab nende nähtavuse lumekihi paksusest hoolimata ja pimedas. Kolmandaks peavad teekoridori kohalt olema puude oksad eemaldatud vähemalt 4 m kõrguselt. Neljandaks, tee laius ja kurvid peavad võimaldama lumetõrjetehnika liikumist ja lumetõrje tegemist. Täpsemat infot Rapla valla lumetõrje kohta leiab valla kodulehelt.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
külamees
24. nov. 2022 11:38

On ikka vägev vald ja vallavalitsejad meil küll-aasta pooleli olevad teejupid konserveeritakse uhke PRi saatel! Tule taevas appi! Tintla ka kaasa hõikamas!