6.6 C
Rapla
Esmaspäev, 4 märts 2024
UudisedPereterapeut Siiri Viil: Suund on selline, et mehed otsivad ise terapeudi abi

Pereterapeut Siiri Viil: Suund on selline, et mehed otsivad ise terapeudi abi

Reedel, 25. novembril ilmunud Raplamaa Sõnumite podcasti salvestamisel oli külas loov- ja pereterapeut Siiri Viil Ojaveere teraapiakeskusest. Kuna november on meeste tervisele pühendatud kuu, oli juttu meeste vaimsest tervisest.

Siiri Viil tõi välja, et aina enam liigume selles suunas, et mehed võtavad probleemide korral ise terapeudiga ühendust. “Mehed ei ole meie kabinetis üldse harv nähe. Pigem ongi trend selles suunas, et mees võtab meiega ühendust ja kurdab, et tal on kas naisega raske või on nad lahku läinud. Meie juurde on tulnud väga toredad mehed,” rääkis Viil.

Eesti mehele ei ole omane rääkida on tunnetest ja veel vähem probleemidest. Viil ütles, et seetõttu on väga hea, et meil on meeste tervisele pühendatud terve kuu, mis sisaldab nii isadepäeva kui ka meestepäeva. Küll aga ei ole märgata seda, et just novembris pöördutaks terapeudi poole varasemast rohkem.

“Tegelikult ei ole vahet, kas tegemist on mehe, naise, lapse või eakaga – kõik vajavad lähedust. Kõik vajavad võimalust endast rääkida, aga paljud ei oska seda,” rääkis Viil. Ta lisas: “Erinevus on selles, et me kasvatame poegi sedasi, et mees on tugev, läheb vibuga metsa, laseb hirve maha ja toidab terve perekonna ära. Naine kasvatab samal ajal kodus lapsi. Aga see mudel ei tööta enam. Meil ei ole haridussüsteemis ega mujal oskust õpetada meestele, kuidas tänases ühiskonnas toime tulla.”

Ojaveere teraapiakeskus asub Raplas ning tegutseb Viljandi maantee tegevusmajas. Raplamaa Sõnumite podcasti meeste vaimse tervise teemal saab kuulata SIIN.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused