6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelVestlusring: Loomulikult on Raplal potentsiaali, aga...

Vestlusring: Loomulikult on Raplal potentsiaali, aga…

Mis on Rapla vallas lahti? Ehitusobjektid venivad või jäävad hoopis seisma, vallavalitsusest lahkuvad ridamisi ametnikud. Raplamaa Sõnumid kutsus 23. novembril asja selgitama volikogu koalitsiooni esindajad Rene Koka (EKRE), Kalle Toometi (Reformierakond), Margus Jaansoni (VL Sidus Rapla) ning opositsiooni esindaja Alar Mutli (VL Rapla Vallakodanike Liit). Seekordse vestlusringi algatus tuli Harri Õunapuult, kes koos Tõnis Tõnissoniga seda ka juhtis.

Õunapuu: Teie olete need mehed, kes vastutavad konkreetselt selle eest, mis vallas toimub, kaasa arvatud opositsioon. Te olete seda ise tahtnud, rahvas on andnud teile mandaadi ja kui keegi vallakodanikest tahab küsida, mis vallas toimub, siis olete teie vastajad. Vastutus on konkreetselt teie peal, kes te olete poliitilised juhid. Ja eriti on see siis võimuloleval EKRE-l. Sõna on sinul, Rene.

Kokk: Tahan konkreetseid küsimusi saada, sest olen fundamentaalselt eriarvamusel Harriga.

Jaanson: Igal juhil on oma käekiri, eriti neil, kellel on kogemus. Aga kellel ei ole kogemust… Ütleme nii, et panen juhile 4- praeguse juhtimise eest. Juht päris üksinda otsuseid ei tee, ta peab looma meeskonna. Olemasolevast parima peab ta ära kasutama ja see, mis on puudu, tuleb luua. Olen samuti tulnud läbi omavalitsuse. Ka mina olen esimestel juhtimisperioodidel teinud vigu ja neist õppinud. Omavalitsus ei ole päris ettevõtlus, aga nad on väga tihedalt seotud. Juhivahetus on teinud siin väga suuri muudatusi. Selle vastutuse, missuguseks juht tahab oma organisatsiooni sisemuse luua, peab ta ise võtma. Selle näeme nähtavasti mingil ajal ära.

Kokk: Võtame kaadrivoolavuse, mingid objektid, millest me rääkima hakkame, kui tahame hakata andma hinnanguid tööle. Mina ütlen, et hinnanguid praegusele koalitsioonile saab anda tänasest päevast kahe aasta pärast. Täna tegeleme paljuski eelmise koalitsiooni asjadega.
Harri rääkis sissejuhatuseks, et kaadrimuudatus on suur, eks. Kas sa oled teinud kodutöö, miks inimesed ära lähevad? Kes läheb pensionile, kes võib-olla ei ole enam uute arvutiasjadega sinapeal. Loomulikult on ka neid, kellele ei meeldi uus juht. See on paratamatu. Järgmine küsimus on, kus juhid sünnivad? Kust võetakse valmis juhid? Nagu Margus ütles, kuskilt hakatakse pihta.
Me tegeleme praegu asjadega, mis on töös olnud juba varasemast. Tõsi, me oleme kõik volikogus olnud ja neid asju ise heaks kiitnud. Aga suur hulk kaadrist on vahetunud ka sellepärast, et vahel on vaja edasiminekuks teha samm tagasi. See võib meeldida või mitte. Täna hommikul tuli üks inimene vastu ja ütles, et kõik on väga hästi. Temale meeldib, kui seisev vesi pannakse liikuma. Kõik on vaatenurga küsimus. Ma tean, et EKRE on siin majas peksupoiss, aga mina sellega nõus ei ole, et lihtsalt räägitakse, kuidas EKRE kõik tuksi keerab.

Tõnisson: Vestlusringi eesmärk ei ole kellelegi hinnanguid anda. Siin sa pingutad üle.

4 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
külamees
1. dets. 2022 06:28

Õunapuul on loomulikult õigus: vastutab võimul olev seltskond ja mitte nelja aasta pärast vaid kohe esimesest võimule tuleku päevast. Lisaks ollakse võimul juba pikka aega ja ikka Kokk jahub mingist hägusest tulevikust. Selline häma on isegi RK jaoks selge valijatele udutamine!

Mait
1. dets. 2022 16:06

Ekre-st rapla vallavanem tuleb taandada kiiresti!!

Uudu
4. dets. 2022 22:34

Õunapuul võib muidugi õigus olla, nagu Külamees väidab, aga õigus on ka Kokal kui ta ütleb, et tegelikult on esimesel aastal silutud neid vigu, mis eelmine koalitsioon tekitas. Ei ole nii, et olid valimised ja kõik see, mis oli eile, on unustatud. Ükski uus koalitsioon ei alusta tühjast kohast. Nii peab ka Mutli ikkagi peeglisse vaatama, pole mõtet solvunut mängida.

koalitsioon
8. dets. 2022 18:07
Vasta  Uudu

EKRE oli ju kõik neli aastat ka eelmises koalitsioonis!