1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
KultuurIga-aastane tule- ja tantsuetendus kogub populaarsust

Iga-aastane tule- ja tantsuetendus kogub populaarsust

Olga Sokk, tantsuetenduse korraldaja

Kauneid naisi, uhkeid kostüüme ja efektseid tantse sai näha laupäeval, 3. detsembril Rapla kultuurikeskuses, kui toimus iga-aastaseks traditsiooniks saanud tule- ja tantsuetendus, seekord juba 15. korda.

Õhtu peategelased olid eksootilised idamaised, flamenko- ja mustlastantsijad, lisaks teisi põnevaid stiile. Kontsert algab alati varjutantsuga ja lõpeb tuleshowga. Seekord üllatas Olavi Laurimaa imelise tule- ja LED-showga. Juubelihõngulisel etendusel oli kultuurikeskuse poolt korraldatud tantsijate taustaks efektne tulesein, siiski digitaalsel kujul.

Olavi Laurimaa ledidega tulemöll. Foto: Toivo Matkevicius

Kontsertetenduse võõrustajad olid Rapla tantsustuudio Lootos tantsijad, kes tegutsevad juba alates 2005. aastast. Nüüdseks on osaletud mitmetel tantsufestivalidel, korraldatud tantsuetendusi ja kursusi. Tantsijaid on sageli kutsutud esinema erinevatele üritustele ja sünnipäevadele. Etendusel tantsisid Rapla naised idamaiseid ja mustlastantse, charlestoni ja pop-stiilis tantse.
Külalised saabusid seekord Tallinnast ja Tartust. Näha sai DanceAct Bollywoodi showd, imelisi idamaiseid tantsijannasid Lemme Velleõud ja Kairi Reinveed ja flamenkostuudio Fiesta tuliseid etteasteid.
Kõige tulisemad olid siiski mustlastantsijad eesotsas tõelise ukrainlanna Natalija Kulishenkoga. Nende muusika oli nii kiire, et pealtvaatajad jäid plaksutamisega hätta ja keegi kommenteeris, et tema arvates ei puutunud Natalija jalad kiirete hüpete ajal üldse maadki.
Professionaalne romatantsija ja koreograaf Natalija Kulishenko asutas Kiievis oma tantsukooli Dance Hayat, kus ta oli juhataja, koreograaf ja kunstiline juht ning imeliste kostüümide disainer. Nüüd proovib ta taastada oma tantsukooli Tartus.
Imearmsad esitused tegi Koit Tantsukool, kui emad tantsisid oma tütardega. Tantsukooli juhataja Kristina Raja on kahekordne juunioride maailmameister ning oma koreograafialoominguga saavutanud mitmeid esikohti nii Eestis kui ka välismaal. Tema moto on “Tantsides läbi elu!”.

Juuru tantsutrupp Yalla esitamas efektsete ledtiibadega tantsu. Foto: Toivo Matkevicius

Kaunid tiivad lehvisid, kui tantsis Juuru idamaine tantsutrupp Yalla, kelle juhendaja on Eve Ruul. Tiibade, sallide ja lehviklooridega lõpetas etenduse Rapla tantsustuudio Lootos ja kõigile tundus, et kaks tundi möödusid liiga kiirelt.

Pärast etendust oli palju toredat tagasisidet. Üks neist kõlas nii: „Aitäh alati särava kontserdi eest! Super esinejad ja super show. Hingele tõeline nauding!“

Esinejad ühispildil. Foto: Taimo Tammik
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare