spot_img
-1.7 C
Rapla
Reede, 3 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politeiteated

Politsei- ja piirivalveamet

Kehtna vald
4. detsembril kella 21.20 sai politsei teate, et Kehtna alevikus kasutas 32-aastane naine jõudu 21-aastase naise suhtes, kes sai viga. Juhtunu asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

Kohila vald
3. detsembril kella 23.20 paiku sai politsei teate, et Kohila vallas lõi 58-aastane mees tüli käigus oma elukaaslast, 54-aastast naist, kes sai viga. Mõlemad olid joobes. Lähisuhtevägivalla juhtumi asjaolusid selgitatakse kriminaalmenetluses.

Märjamaa vald
2. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 24. novembril võttis vankrikorvi osta sooviv naine sotsiaalmeedias ühendust 29-aastase Märjamaa valla naisega. Ostja soovis ostu teha läbi kullerfirma ja saatis selleks müüjale võltsitud kullerfirma lingi. Müüja sisestas lingile oma pangakaardi andmed ja Smart-ID koodid, pärast mida tehti tema pangakontolt omaniku teadmata üks kaardimakse, mida kannatanul pole võimalik enam tagasi pöörata. Tekitatud varaline kahju on 420 eurot.
4. detsembril kella 18.27 ajal juhtus liiklusõnnetus Konuvere külas Tallinna-Pärnu-Ikla mnt 79. kilomeetril, kus teadmata asjaoludel põrkasid kokku 58-aastase naise juhitud sõiduauto Lexus GS 250 ja 63-aastase mehe juhitud sõiduauto Škoda Rapid. Juhid toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Esialgsetel andmetel kandsid mõlemad turvavööd.
Liiklus oli mõlemas sõidusuunas takistatud, kuni kella 19.25 ajal avati autodele üks sõidusuund.

Päästeteated

Lääne päästekeskus

Söök kõrbes
30. novembril kell 17.20 sõitsid päästjad Rapla valda Kuusiku alevikku Mõisa teele, kus 2. korruse korter oli suits täis. Päästjad tuvastasid korteris toidukõrbemise, mis likvideeriti ning ruumid tuulutati. Selgus, et korteriomanik oli toidutegemise ajal uinunud ja nii see söök seal kõrbema läks. Eluruumides puudus ka suitsuandur.

Katusele maandunud sõiduauto
1. detsembril kell 7.52 kutsuti päästjad Rapla valda Raikkülla Lipa-Lipametsa-Raikküla teele, kus sõiduauto oli üle katuse käinud. Helistaja sõnul inimesi sõidukis ei olevat. Päästjad leidsid põllult katusele maandunud sõiduauto, millel kõrvaldati süttimisoht. Inimesi autos sees ega selle juures ei olnud. Kuna sõiduauto omanikuga kontakti ei saadud, lõpetasid päästjad sündmuse ja lahkusid.

Tahmapõleng korstnas
1. detsembril kell 20.35 sai Häirekeskus teate tahmapõlengust Märjamaa vallas Rangu külas. Kohale jõudnud päästjad nägid korstnas leeke ja sädemeid. Kuna korstent ei saanud veega jahutada, lasti korstnajalas olev pigi ja tahm kontrollitult ära põleda. Päästjad lasid ülevalt korstnast sisse puhastusketi ja võtsid alt välja ligi 70 liitrit hõõguvat materjali. Lõpuks kontrolliti korsten termokaameraga üle. Kuna küttekeha oli halvas seisus, palusid päästjad omanikul kohale kutsuda korstnapühkija ning keelasid kütmise.

Saun põles
3. detsembril kell 12.02 kutsuti päästjad Rapla valda Koikse külla, kus põles elumaja lähedal olev saun. Päästjad tuvastasid, et suits tuleb räästast. Kohe asuti hoonet nii seest kui ka väljast kustutama. Kella 12.54-ks oli tuli lokaliseeritud ning otsiti veel tulepesi. Tulekahju likvideeriti kell 13.34. Põlengut käisid kustutamas Märjamaa, Kehtna ja Rapla päästjad. Hoones oli töökorras suitsuandur. Esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada elektriseadme rikkest.

Pliit ajas suitsu sisse
5. detsembril kell 00.00 sai Häirekeskus teate, et Kohila vallas Hageri alevikus Kohila teel tuleb ühe eramaja aknast suitsu ning teataja sõnul viibivad hoones inimesed. Päästjad tuvastasid kohapeal, et kütmise ajal oli pliit hakanud suitsu sisse ajama, sest korsten oli umbes ja maja oli kaua kütmata. Päästjad ventileerisid ruumid ning keelasid kütmise enne, kuni korstnapühkija küttekolded üle kontrollib. Kiirabi vaatas hoones viibinud inimesed üle, kuid nende tervisega oli kõik korras.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused