0.5 C
Rapla
Kolmapäev, 28 veebr. 2024
SportRapla kossufännid: Meeskonna fännamine on kujunenud elustiiliks

Rapla kossufännid: Meeskonna fännamine on kujunenud elustiiliks

Raplamaa Sõnumite viimatises podcastis käisid külas Rapla kossufännid, et rääkida nii Avis Utilitas Rapla praegusest hooajast kui ka fännikultuurist laiemalt. Sõna võtsid pikaaegsed fännid Rekmar Vaarma ja Alari Rutšs. Nad on käinud toetamas Rapla esindusmeeskonda juba sellest ajast, kui kanti veel helesiniseid vorme. Mõlemad mehed ütlesid, et Rapla korvpalli fännamine on kujunenud elustiiliks.

Nii näiteks tulid jutuks fännide suhted kohtunikega. Seda tuleb kohtumise vältel korduvalt ette, et fännid ei jää kohtuniku otsusega rahule ning väljendavad oma meelsust valju hääle ning krõbedate väljenditega. Rekmar Vaarma ütles, et kõik need sõnad ja hüüded tulevad instinktiivselt kohapeal ning eelnevalt omavahel kokku ei lepita, et nüüd asume kohtunikku “peedistama”. “Enne mängu lepid kokku, et enam nii ei tee, sest sellest nagunii mingit kasu ei ole. Tegelikult on nii, et mida rohkem sa kohtunikke sõimad, seda rohkem on nad sinu vastu. Aga mingil hetkel saab emotsioon kainest mõistusest võitu,” kirjeldas Rekmar Vaarma.
Veel tuli juttu Lock Wan Lami lahkumisest Raplast. Vaarma ja Rutšs ütlesid, et tegemist on toreda inimesega, kes käis vaatamas ka Rapla korvpallikooli noortemänge. Milline mängija ta aga väljakul oli, sellest täit pilti ette ei saadudki. “Huvitaval kombel tundus viimasel ajal, et ta sobis meeskonda, sai rohkem platsile ja lendas korralikult seal korvi kohal,” rääkis Vaarma. Rutšs ütles, et kahju on, et ta Raplast ära läks. “Kahju. Lõpuks hakkas ta ennast näitama. Loodame, et tema asemele tuleb parem mängija, aga selles ei saa kindel olla. Viimases mängus tegi ta seitse blokki,” rääkis Rutšs.
Rapla korvpallifännid on saanud kõvasti kiita tugeva atmosfääri eest, mida nad kodusaalis tekitavad, ning samuti selle eest, et käivad oma meeskonda toetamas välismängudel. Oma esindus pannakse välja ka Lätis toimuvatele mängudele. Loomulikult ei saa nii kaugele sõita iga pöidlahoidja, kuid Vaarma ütles, et omavahel püütakse kokku leppida, et igal välismängul oleks fännide esindus siiski olemas. Kõik selle nimel, et hooaja lõpus oleks tulemus võimalikult hea.
Fännid ei pelga välja öelda, et nemad soovivad näha oma meeskonda võitmas Eesti meistritiitlit. “Meie ei lähe saali, et olla rahul vähemaga. Me tahame, et hooaeg oleks võimalikult pikk ja pikaks venib see siis, kui seeria läheb kullamänguni välja,” rääkis Vaarma. Ta lisas: “Oleme sel hooajal näidanud, et oleme suutelised mängima kõikidega. Pärnu paneb Euroopas meeskondi kotti ja meie panime Pärnu kotti.”
Tähelepanuväärne on ka see, et fännid ei käi kaasa elamas ainult Avis Utilitas Raplale, vaid ka teistele Rapla korvpallikooli võistkondadele. Seetõttu on ka fännisärgid pooleldi punased ja pooleldi helesinised. Möödunud laupäeval, 3. detsembril võõrustas Avis Utilitas Rapla õhtupoolikul Sadolini spordihoones BK Ogret ja fännid olid seal kohal. Aga nende päev algas tegelikult palju varem. Kell 13 pandi pall mängu naiste korvpalli esiliiga mängus Rapla Korvpallikooli ja Luunja naiskonna vahel. Rapla võitis lisaajale läinud mängu 60:58 ning ka seal olid fännid omasid toetamas. Alari Rutšs tõi välja, et kui lisada nendele veel II liiga ja ka noortemängud, võib nädalas arvestada kuni seitsme mänguga, millele saab käia kaasa elamas. Seetõttu ongi Rapla korvpallikooli fännamine kujunenud justkui elustiiliks.
Raplamaa Sõnumite podcasti saab kuulata veebilehel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused