21.6 C
Rapla
Pühapäev, 21 juuli 2024
UudisedHüdrantide lume alt välja kaevamisse saavad kõik panustada

Hüdrantide lume alt välja kaevamisse saavad kõik panustada

Ohtra lumesaju tõttu on lume alla jäänud veevõtukohad. Igaüks saab panustada, et päästjad ei peaks tulekahju korral hüdrantide otsimisele ebamõistlikult aega kulutama.

Hüdrandid ja nende hooldus, sealhulgas lumevaba hoidmine on veetrassi valdaja kohustus. „Väljakutse on suur ja eks me jõudumööda tegeleme sellega. Vabatahtlike abi kulub alati ära,” kommenteeris Rapla Vee juhataja Tarmo Ärmpalu hetkel valitsevat olukorda.

Eelnevatel aastatel on hüdrantide lumest puhastamine käinudki vabatahtlike abiga. Sellesse on oma panuse andnud nii kutselised kui ka vabatahtlikud päästjad. Samuti on Päästeamet teinud üleskutseid ka teistele vabatahtlikele.

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhataja Indrek Laanepõld tõi välja, et hüdrandi otsimine ja väljakaevamine võtab tulekahju arengu mõistes väga kriitilist lisaaega.

„Samas saavad ka teised panustada – kõike ei saa ainult seaduse järgi võtta. Loomulikult on hoolduskohustus küll vee-ettevõttel, kuid kui see hüdrant asub tänaval minu maja ees ja minu turvatunne selle lume alla mattumisest langeb, siis ma lükkan selle lume sealt pealt ära, kui ma nagunii ka oma jalgrada puhastan. Turvalisus ei ole kellegi teise kujundada, vaid on ennekõike enda teha – selline mõtteviis võiks meid kõiki saata,” ütles Laanepõld.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare