spot_img
5.5 C
Rapla
Reede, 24 märts 2023
SportAvis Utilitas Rapla jäi Ukraina suurklubile selgelt alla

Avis Utilitas Rapla jäi Ukraina suurklubile selgelt alla

Avis Utilitas Rapla võõrustas kolmapäeva, 28. detsembri õhtul Sadolin spordihoones Ukraina suurklubi BC Prometeyd ning võttis vastu kaotuse 73:95. Rapla alustas kohtumist resultatiivselt ning võitis esimese veerandja 24:21. Sealt edasi pani Prometey oma paremuse maksma ning võõrustajaid enam lähedale ei lubanud.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Tyler Cheese, Rait-Riivo Laane, Anton Davydiuk, Kendall Stephens, Sven Kaldre
BC Prometey: Ivan Tkachenko, Denys Lukashov, Ondrej Balvin, Dalenta Stephens, Issuf Sanon

Avis Utilitas Rapla sai alguses kenasti minema, kui Sven Kaldre kaugvise viis meeskonna 9:2 juhtima. Tagasi viigilise seisuni jõudsid ukrainlased seisul 11:11. Sealt edasi läks tasavägine mäng, kus Prometey juhtis vahepeal kuue punktiga, kuid siis jõudis seis taas viigini 19:19. Esimese veerandaja võitis Rapla 24:21. Viimastel sekunditel tabas korvi alt viske Tormi Niits.

Teise veerandaja alguses Rapla hoog jätkus. Indrek Suneliku tabava vabaviske järel oli kodumeeskonna eduseis juba 29:21. Edu oli siiski raske hoida, sest tabama hakkasid ka külaliste visked. Taas oli tablool viigiline skoor seisul 33:33. Teise veerandaja teine pool läks juba täielikult Prometey kätte ning poolajasireeniks oli külaliste eduseis 50:40.

Kolmandal veerandajal pani Prometey oma paremuse maksma. Selleks hetkeks kui Prometey oli peale poolajapausi visanud 27 punkti, oli Raplal kirjas kõigest kolm silma. Just kolmandal kolmandikul tuli tasemevahe kõige ehedamalt esile. Pikalt oligi Rapla kõigest kolme punkti peal. Viimasele veerandajale mindi vastu BC Prometey eduseisus 82:54.

Kuigi Rapla alustas kohtumist kindlalt, siis viimasel veerandajal oli selge, et üle oma varju pole võimalik hüpata. Ukrainlased olid seekord paremad ning kaitsesid neljandal veerandajal oma edu kindlalt. Rapla andis nimekatele külalistele küll kõva lahingu, kuid mängu võitjas kahtlust siiski ei tekkinud. Lõppskoor oli 95:73 BC Prometey kasuks.

Avis Utilitas Rapla resultatiivseim mängija oli taaskord Tyler Cheese, kes sedapuhku viskas 21 punkti. Tähelepanuväärne on see, et Anton Davydiuk viskas 15 punkti ning need kõik tulid kolmepunktivisetest. Kaksikduubli tegi Tormi Niits visates 13 punkti ja noppides 10 lauapalli. Võitjate resultatiivseimad olid Ivan Tkachenko ja Issuf Sanon, kes mõlemad viskasid 17 punkti.

Mängujärgses intervjuus DelfiTV-le ütles Tormi Niits, et Rapla poolelt läks mäng käest ära teise poolaja alguses, kui vastased tegid 24:3 vahespurdi. “Eks nende pink on pikem ja sealt tuli vahe sisse. Nende pikad lendasid päris hästi,” sõnas Niits.

Tegemist oli Avis Utilitas Rapla viimase mänguga 2022. aastal. Paf Eesti-Läti korvpalliliigas on neil nüüd kirjas 10 võitu ja 7 kaotust ning see annab tabelis seitsmenda koha.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused