6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated

Kehtna vald
22. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 16. detsembril varastati
küünist põllumajandustehnikat. Vargusega tekitatud kahju suurus on täpsustamisel.

Politsei- ja piirivalveamet

***

Päästeteated

Elektrijuhtmed põlesid
26. detsembril kell 1.18 kutsuti päästjad Kohila valda Adila külla, kus vana talumaja seina seest elektrijuhtmete juurest tuli tossu. Päästjate kohale saabudes olid inimesed juba majast väljunud. Päästjad kustutasid põlengu kell 1.48 ning palusid kohale kutsuda elektriku, kes süsteemi üle vaatab, sest põleng oli alguse saanud elektrisüsteemist. Majas puudus suitsuandur.

Rehv süttis
26. detsembril kell 14 kutsuti päästjad Märjamaa valda Jädivere külla tankla juurde, kus oli süttinud järelhaagisega veoki rehv, mida inimesed püüdsid ise kustutada. Kohale jõudnud päästjad kustutasid põlengu lõplikult kell 14.26 ning kontrollisid sõiduki termokaameraga üle. Õnnetuses keegi vigastada ei saanud.

Otsasõit teele kukkunud puule
27. detsembril kell 3 helistas Häirekeskusesse autojuht, kes oli Rapla vallas Tuti külas teele kukkunud puule otsa sõitnud, kuid ise terveks jäänud. Päästjad saagisid puu läbi ning puhastasid tee. Helistaja oli selleks ajaks juba lahkunud.

Vanainimene kukkus kodus
26. detsembril kell 8.48 sõitsid päästjad Märjamaa valda Orgita külla, kus vanainimene oli oma korteris kukkunud ega saanud ise enam püsti. Abivajaja suutis kepiga rõduukse lahti teha, nii et päästjad pääsesid 5. korrusel asuvasse korterisse ning aitasid vanainimese voodisse. Kohale tulnud sugulane jäi inimest jälgima ning pidi vajadusel kiirabi kutsuma.
Päästjad käivad sageli väljakutsetel, kus vanemad üksi elavad inimesed on kodus kukkudes viga saanud ning ei suuda enam ise püsti saada ega liikuda. Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, enne kui keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab. Eakate ja liikumisraskustega inimeste kodud on kasulik tõsiste tagajärgedega kukkumiste ennetamiseks kohandada.
Viivitamatu abi saamiseks:
– Lepi lähedase või naabriga kokku igapäevased regulaarsed suhtlusviisid. Nii saavad lähedased veenduda, et sinuga on kõik korras.
– Hoia pidevalt häirenuppu või telefoni enda juures (küljes).
– Vajadusel varusta kodu häiret saatva liikumisanduriga.

Lääne päästekeskus

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare