Kuigi alles olid ilmad nii soojad, et isegi lumikellukesed pistsid nina maast vรคlja ja konnad รคrkasid รผles, lubatakse nรผรผd kohe suuremaid kรผlmakraade. Sellise pakasega kulub รผks mรตnusalt soojendav supp igati รคra ja vรตin kinnitada, et pรคrast talvist jalutuskรคiku, mis juukseotsad hรคrma ajanud ja sรตrmeotsad tundetuks muutnud, on see supp ideaalne soojendaja.
Meie pere traditsiooniks on saanud esimesel jรตulupรผhal teha รผks pikem jalutuskรคik, n-รถ pekipรตletusring. Seekord oli ilm aga pรคris karge, mis muidugi vastu pimedat muutis maastiku lummavalt sรคdelevaks, kuid sisemise soojuse aitas seekord taastada just see supp. Vรคga hรคsti sobib selle kรตrvale kรผรผslaugusai. Kuigi alguses tundub imelik ja tekitab kahtlusi, et kuidas tomat ja apelsin supis omavahel kokku kรตlavad, on see kombinatsioon tegelikult รผllatavalt hea.
Pรคrit on see retsept taas Nami-Nami toiduportaalist ja sellise nime on supp saanud seetรตttu, et samasugust ingveri ja apelsiniga suppi pakub Tallinnas Kalamajas asuv Boheemi kohvik.
Vaja lรคheb: 50 g oliiviรตli, 50 g ingverijuurt, 1 koorega apelsin, 800 g ehk 2 purki purustatud konservtomateid, 1 kanapuljongikuubik, 2 dl vett, 75 g suhkrut, basiilikut, soola ja musta pipart.
Tee nii: Koori ingver*. Haki ingverijuur ja apelsin (viljaliha+koor)**. Kuumuta potis รตli, lisa hakitud ingver ja apelsin ning prae aeg-ajalt segades umbes 10 minutit. Lisa 2 dl vett ja pรผreesta saumikseriga.
Sega juurde purustatud tomatid, kanapuljongikuubik, vesi, suhkur ja basiilik. Maitsesta soola-pipraga ning keeda umbes 20 minutit. Soovi korral pรผreesta supp kannmikseris รผhtlaseks. Serveeri basiilikulehe ja riivitud apelsinikoorega.
*Algretseptis oli antud 70 g ingverit, koorimisest polnud juttu. 70 g kooritud ingverit annab vรคga krehvtise tulemuse, nii et alguses vรตiks proovida 50-70 g ingverijupiga (kaal enne koorimist).
**Kui apelsinil on vรคga paks valge koorealune kiht, vรตiks selle eemaldada, kuna vรตib supi mรตrkjaks teha. Samuti peaks vรคlja urgitsema kรตik apelsiniseemned.




