spot_img
1.1 C
Rapla
Pühapäev, 29 jaan. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
TarbijaRetsept: Boheemi tomatisupp ingveri ja apelsiniga

Retsept: Boheemi tomatisupp ingveri ja apelsiniga

Kuigi alles olid ilmad nii soojad, et isegi lumikellukesed pistsid nina maast välja ja konnad ärkasid üles, lubatakse nüüd kohe suuremaid külmakraade. Sellise pakasega kulub üks mõnusalt soojendav supp igati ära ja võin kinnitada, et pärast talvist jalutuskäiku, mis juukseotsad härma ajanud ja sõrmeotsad tundetuks muutnud, on see supp ideaalne soojendaja.
Meie pere traditsiooniks on saanud esimesel jõulupühal teha üks pikem jalutuskäik, n-ö pekipõletusring. Seekord oli ilm aga päris karge, mis muidugi vastu pimedat muutis maastiku lummavalt sädelevaks, kuid sisemise soojuse aitas seekord taastada just see supp. Väga hästi sobib selle kõrvale küüslaugusai. Kuigi alguses tundub imelik ja tekitab kahtlusi, et kuidas tomat ja apelsin supis omavahel kokku kõlavad, on see kombinatsioon tegelikult üllatavalt hea.
Pärit on see retsept taas Nami-Nami toiduportaalist ja sellise nime on supp saanud seetõttu, et samasugust ingveri ja apelsiniga suppi pakub Tallinnas Kalamajas asuv Boheemi kohvik.

Vaja läheb: 50 g oliiviõli, 50 g ingverijuurt, 1 koorega apelsin, 800 g ehk 2 purki purustatud konservtomateid, 1 kanapuljongikuubik, 2 dl vett, 75 g suhkrut, basiilikut, soola ja musta pipart.

Tee nii: Koori ingver*. Haki ingverijuur ja apelsin (viljaliha+koor)**. Kuumuta potis õli, lisa hakitud ingver ja apelsin ning prae aeg-ajalt segades umbes 10 minutit. Lisa 2 dl vett ja püreesta saumikseriga.
Sega juurde purustatud tomatid, kanapuljongikuubik, vesi, suhkur ja basiilik. Maitsesta soola-pipraga ning keeda umbes 20 minutit. Soovi korral püreesta supp kannmikseris ühtlaseks. Serveeri basiilikulehe ja riivitud apelsinikoorega.

*Algretseptis oli antud 70 g ingverit, koorimisest polnud juttu. 70 g kooritud ingverit annab väga krehvtise tulemuse, nii et alguses võiks proovida 50-70 g ingverijupiga (kaal enne koorimist).
**Kui apelsinil on väga paks valge koorealune kiht, võiks selle eemaldada, kuna võib supi mõrkjaks teha. Samuti peaks välja urgitsema kõik apelsiniseemned.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused