spot_img
-1.7 C
Rapla
Reede, 3 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
SportLaine Rokk pälvis kultuurkapitali aastapreemia

Laine Rokk pälvis kultuurkapitali aastapreemia

Rapla maakonna koolispordi eestvedaja Laine Rokk pälvis pikaaegse tegevuse eest Kultuurkapitali aastapreemia. Tunnustuse sai ta kätte reedel, 30. detsembril pidulikul EOK sporditähtede galaõhtul.

Täpsemalt oli tegemist kultuurkapitali kehakultuuri- ja spordi sihtkapitali aastapreemiaga, mille ta pälvis pikaaegse tegevuse eest koolispordi vedamisel. 2022. aasta 1. augustil täitus Laine Rokil selles valdkonnas täpselt 45 aastat.

Pärast tunnustuse vastuvõtmist ütles ta, et loomulikult oli see tema jaoks oluline. “Olen seda tööd ikka rõõmuga teinud ning pole kunagi mõelnud, et mind peaks selle eest tunnustama,” ütles ta. Õnnitlustega liitus ka Eesti Koolispordi Liit, kes kirjutas Laine Roki kohta: “Laine on organiseerinud tuhandeid võistlusi Rapla maakonna lastele ja noortele. Tegutsenud ise aktiivselt kohtunikuna, teinud koostööd mitmete Eesti spordialaliitudega, olnud aastakümneid maakonna täiskasvanute võistluste läbiviimisel peasekretärina suve- ja talimängudel ning viinud edukalt läbi ka vabariiklikke suurvõistlusi. Koolisport on tema silmis üheks alusepanijaks inimese edaspidisele sportlikule tegevusele.” Just Eesti Koolispordi Liit ta selle tunnustuse saamisele esitaski.

EOK sporditähtede galaõhtu kohta ütles Laine Rokk, et tegemist oli igati ilusa ja piduliku sündmusega. Sellest üritusest tehti ka otseülekanne, kuid oma tunnustuse sai Rokk kätte vahetult enne otseülekande algust. Laval ulatati talle nii kuldmuna kui ka tänukiri. Pärast seda käis teda õnnitlemas ka Eesti Koolispordi Liidu president Gerd Kanter. Rokk ütles, et mäletab Kanterit juba sellest ajast, kui mees ise koolispordis aktiivne oli. “Otsisin just vanad protokollid välja, kus oli näha, et isegi Rapla maakonnas toimunud kettaheitevõistlustel ei olnud ta esimene. Siis oli tema põhiline ala korvpall,” meenutas Rokk.

Lisaks temale tunnustas kultuurkapital sel üritusel ka teisi inimesi. Aastapreemia pälvisid veel Mallika Koel (erivajadustega inimeste spordielu eestvedaja), Kaili Kukumägi (Tallinna linna spordi edendaja), Ahto Paavo (Heino Lipu mälestuse jäädvustaja), Rein Pedaja (Eesti laskesuusatamise raudvara), Kert Varik (motosportlane, külgkorvide MM-i 2. koht) ja Eesti Uisuliit.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused