9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportRapla jooksuklubi hooaja kokkuvõte

Rapla jooksuklubi hooaja kokkuvõte

Mardo Lundver

Reedel, 30. detsembril toimunud gala “Spordiaasta tähed 2022” osutus kergejõustiklaste jaoks väga edukaks, sest koju mindi lausa kolme Kristjaniga. Auhinnagalal tunnustati ka parimaid spordiklubisid, kelle valisid välja maakondlikud spordiliidud. Tunnustuse teenisid neli kergejõustikuklubi, mille seas oli ka Rapla jooksuklubi.

Siinkohal heidakski pilgu möödunud aastale ning tooks välja klubi edukaimad sportlased. Kui rääkida pelgalt medalitest, sest eesti spordirahvas on teatavasti medaliusku, siis tõid meie sportlased Eestist ja välismaalt Raplamaale kokku 41 medalit (12 kulda, 13 hõbedat ja 16 pronksi). Täpsustuseks olgu nii palju mainitud, et neli medalit võideti teatejooksudes – üks teatejooks läks kirja ühe medalina (3 hõbemedalit Eesti teatejooksude meistrivõistlustelt ja 1 hõbemedal Baltimaade mõõduvõtult). Välismaa sportlastega heideldes võideti ühtekokku seega 12 medalit, Maarjamaal oli vastav näitaja 29.
Jätkame isikute tasandil, kogusaagi arvestuses loevad ka teatejooksude medalid. Suurima medalisaagi (10) sai kirja Kevin Jõesoo – 5 kulda, 3 hõbedat ja 2 pronksi. Kolmekordne Baltimaade ja kahekordne U18 Eesti meister täitis 800 m ka Euroopa U18 meistrivõistluste normatiivi. Raplamaa parimate sportlaste valimisel oli Kevin noormeeste seas kolmas, klubis 2022. aasta edukaim noormees.
Seitse medalit võitis Sander Piik (kuld, 3 hõbedat, 3 pronksi). Baltimaade meistrivõistlustel oli ta U20 arvestuses kolmekordne pronksmedalist, klubis 2022. aasta suurim edeneja. Kuue medaliga sportlane on Karmel Jano (kuld, 2 hõbedat, 3 pronksi) – ühekordne U16 vanuseklassi Eesti sisemeister ja kahekordne U16 Baltimaade meistrivõistluste pronksmedalist, 2022. aasta klubi edukaim neiu.
Neli medalit panid auhinnakotti Kalev Hõlpus (3 kulda ja pronks) ning Hugo Särev (2 kulda, hõbe ja pronks). Kalev on kolmekordne U23 Eesti meister, 1500 m Eesti meistrivõistluste kolmas, 1500 m Põhjamaade U23 meistrivõistluste neljas ja Euroopa krossijooksu meistrivõistluste 69. lõpetaja. Raplamaa parimate meessportlaste hääletusel kolmas ning klubis 2022. aasta parim täiskasvanu. Hugo on kahekordne U16 Eesti meister, Baltimaade U16 meistrivõistluste hõbemedalist, klubis 2022. aasta parim võistleja.
Neli medalit võitis ka U23 vanuseklassi kuuluv Birgit Veldi (2 hõbedat, 2 pronksi). Jesse Lauter võitis U18 vanuseklassis 3 medalit – 2 hõbedat Eestist ja pronksi Baltimaade U18 meistrivõistlustelt. Kahe medali peale jäi U20-s Anne-Riin Peep – kaks pronksmedalit Eesti sisemeistrivõistlustelt. Lisaks sprinter Arto Kivisild – Eesti sisemeistrivõistluste U20 pronksmedal ja Baltimaade U20 meistrivõistluste 4 x 200 m hõbemedal. Eesti U20 koondist esindas Baltimaade murdmaameistrivõistlustel Brigitte Panker. Teatejooksude hõbemedalid said kaela veel Liliana Torn, Mirjam Piik, Kristo Ehrenpreis, Kristofer Alex Jeanty ja Artur Skatškov.
Mitu Rapla jooksuklubi kergejõustiklast oli samuti väga lähedal medalivõitudele, kuid loodetavasti tuleb nende aeg juba 2023. võistlushooaja sees. Igatahes on, kellele pöialt hoida. Raplamaa kergejõustik on taastamas oma hiilgeaegu!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare