7.2 C
Rapla
Laupäev, 13 apr. 2024
ArtikkelKasside tervis ja eluea pikkus on omanike kätes

Kasside tervis ja eluea pikkus on omanike kätes

22. jaanuaril algab idamaise loomakalendri järgi kassi/jänese aasta. Kuna lemmikloomadena on inimestel rohkem kasse kui küülikuid, käisime külas Sipa loomakliinikus, kus loomaarst Reet Reimann rääkis kasside tervisest – millised mured kasse enim vaevavad ja mida inimesed ise saavad teha, et nende lemmik võimalikult pika ja ilusa elu elaks.
Kohtusime Reedaga 13. jaanuari õhtul, kui just oli lõppenud kiire tööpäev. Päeva jooksul käis kliinikust läbi kuus kassi, viis neist opi-kassi. Kaks viimast olid enne intervjuud parasjagu just kastreerimise/steriliseerimise narkoosist ärkamas. Olukord, kus üks kass (isane) ärkas rahulikult ja lasi loomaarstil rahulikult end puhastada ja sülle võtta, teisele kassile (emane) aga ei saanud Reet isegi kätt lähedale panna, kohe puksis loom vastu, ilmestab hästi seda, kui erinevad võivad kassid olla.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare