spot_img
-2.3 C
Rapla
Esmaspäev, 6 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated

Kehtna vald
12. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 5. jaanuaril võttis naine Kehtna valla elanikuga Facebooki kaudu ühendust sooviga osta laste kassaaparaat. Ostja tahtis kauba eest tasuda läbi kullerfirma ja saatis müüjale kaks linki, kuhu müüja sisestas oma pangakaardi andmed ja Smart-ID koodid. Seejärel kanti müüja arvelt ilma tema loata 490 eurot kassaaparaati osta soovinud naise arvele. Ülekandeid pole enam võimalik tagasi pöörata.

Märjamaa vald
10. jaanuaril kella 15.55 ajal juhtus liiklusõnnetus Märjamaa alevis Pärnu maanteel, kus 46-aastane mees sõitis sõiduautoga Mercedes-Benz Sprinter otsa reguleerimata ülekäigurajal teed ületavale 76-aastasele naisele. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.
16. jaanuaril anti politseile teada, et ajavahemikul 13.-16. jaanuar varastati kontorihoonest seif ettevõtte dokumentide ja sularahaga. Vargusega tekitatud varalise kahju suurus on selgitamisel.

Rapla vald
11. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 10. jaanuari hommikul lõi mees Raplas kortermaja ees 58-aastast meest.
12. jaanuaril kell 7.35 toimus liiklusõnnetus Rapla linnas Juuru-Rapla mnt 12. km, kus 60-aastase mehe juhitud haagisega veoauto MAN kaldus libedal teel paremale suunduvas kurvis vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu liikunud sõiduautoga Ford Focus, mida juhtis 39-aastane naine. Fordis viibinud 4-aastane poiss toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Politsei- ja piirivalveamet

***

Päästeteated

Hapnikupilv takistas nähtavust
10. jaanuaril kell 15.09 sai Häirekeskus teate, et Rapla vallas Arankülas sõitis teelt välja suruhapnikku vedav reka. Kuna hapnikku lasti vabalt õhku, tekkis hapnikupilv, mis takistas nähtavust, mistõttu suleti sündmuskohal tee liiklusele. Politsei suunas liikluse ümber. Sündmuskohal kehtestati 100-meetrine ohuala, kuni hapnikutünn oli tühjaks pumbatud ning tagasi ratastele tõstetud. Ohualasse ühtegi eluhoonet ei jäänud. Hapniku väljalaskmine lõpetati kell 17.27 ning alustati sõiduki püsti tõstmist. Kell 19.42 oli haagis tagasi teel ning käisid veel koristustööd. Sündmus lõpetati kell 20.01. Õnnetuses keegi kannatada ei saanud.

Märjamaal põles puumaja
12. jaanuaril kell 13.34 sai Häirekeskus teate, et Märjamaa alevis Männiku tänaval põleb kahekorruseline puumaja. Päästjate kohale saabudes olid inimesed juba majast välja saanud, nii et alustati kustutustöödega ning asuti tulekollet otsima. Kella 13.51-ks oli tulekahju lokaliseeritud ning otsiti veel tulepesi. Põleng kustutati kell 14.15. Päästjad avasid põlengukohas toa seina ja kontrollisid veel üle, et rohkem tulekoldeid ei oleks. Lõpuks ruumid tuulutati.
Selgus, et põles eluhoone ühe toa kaldsein ja voodimadrats, mis olid süttinud infrapuna küttemati andurist. Majas oli küll suitsuandur, kuid see ei hakanud tulekahju peale tööle, sest ilmselt oli patarei tühi. Päästjad nõustasid elanikke ning palusid majja paigaldada uued suitsuandurid. Sündmusele reageerisid Märjamaa ning Rapla kutselised ja Valgu vabatahtlikud päästjad.

Lipal oli tahmapõleng
12. jaanuaril kell 18.17 kutsuti päästjad Rapla valda Lipa külla, kus Häirekeskusesse helistaja teatel oli tuba suitsu täis. Päästjad tuvastasid, et tegemist oli tahmapõlenguga korstnas. Päästjad kustutasid tulekahju ning keelasid kütmise, kuni korstnapühkija on küttesüsteemi puhastanud ja üle kontrollinud.

Kuusikul põles metsamaja
15. jaanuaril kell 13.24 teatati Häirekeskusele põlevast metsamajast Rapla vallas Kuusiku alevikus. Päästjate kohale saabudes põles väike maja lausleegiga, kuid ohtu teistele hoonetele ei olnud. Kella 13.46-ks oli tuli lokaliseeritud ning jätkus konstruktsioonide avamine ja tulepesade otsimine. Põleng kustutati kell 14.52. Tulekahjus inimesed kannatada ei saanud. Esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada tahkeküttesüsteemist. Põlengut käisid kustutamas Märjamaa, Rapla kutselised ja Kehtna vabatahtlikud päästjad.

Lääne päästekeskus

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused