spot_img
1.1 C
Rapla
Pühapäev, 29 jaan. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
UudisedElektrikatkestused põhjustavad häireid mobiilside levis

Elektrikatkestused põhjustavad häireid mobiilside levis

Öösel maha sadanud lume tõttu oli mitmel pool Rapla maakonnas häiritud telefonilevi. Raplamaa Sõnumite toimetusse laekus info, et neljapäeva, 19. jaanuari hommikul ei ulatunud Kodila piirkonda telefonilevi üldse. Oli ka teisi piirkondi, kus levi oli tavapärasest nõrgem.

Telia Eesti AS-i pressiesindaja Raigo Neudorf ütles, et kehv levi tuleneb elektrikatkestustest. “Öösel maha sadanud paks lumi on mitmes piirkonnas tekitanud elektrikatkestusi, mis mõjutab ka mobiilside tugijaamade tööd. Kuigi mitmed meie tugijaamad on varustatud akutoitega, mis aitab hoida neid elektrikatkestuse korral teatud aja töös, tühjenevad pikema katkestuse korral ka akud, mis mõjutab omakorda mobiilside teenust,” selgitas Neudorf. Kriitilisema tähtsusega mobiilimastid – näiteks Kohilas ja Raplas – on varustatud statsionaarsete generaatoritega, mis aitab maste ja mobiilsideteenust töös hoida.
Neudorf ütles, et 19. jaanuari lõunase seisuga olid elektrikatkestused jätkuvalt likvideerimata ning see mõjutas ka mobiilside levi.
Ta lisas: “Telia tuletab meelde, et mobiilside häirete ajal saab hädaabi korral helistada numbrile 112 teiste operaatorite võrke kasutades. Selleks tuleb helistamise eel eemaldada mobiiltelefonist SIM-kaart või teha mobiiltelefonile taaskäivitus ja PIN-koodi sisestamise asemel helistada hädaabi numbrile.”

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused