-13.9 C
Rapla
Teisipäev, 5 dets. 2023
UudisedNeljapäevane lumesadu häiris kõigi mobiilsideoperaatorite teenuseid

Neljapäevane lumesadu häiris kõigi mobiilsideoperaatorite teenuseid

Neljapäeva hommikul sadanud märja lume tõttu oli häiritud mobiilsideteenuste kasutamine. Lisaks Telia Eestile saime samasuguse info ka teistelt mobiilsideoperaatoritelt.

Tele2 võrguhoolduse juht Artur Sribnõi ütles, et just Kesk-Eesti sai elektrikatkestuste osas kõige tugevama löögi. „Lumesadu on põhjustanud elektrikatkestusi üle Eesti ning enim mõjutatud piirkonnad on Kesk-Eesti, Harjumaa ja Pärnumaa. Elektrikatkestused on mõjutanud ka Tele2 tugijaamade tööd, mistõttu oli eile (neljapäev, 19. jaanuar – toim.) lõunal nendes kolmes piirkonnas kokku 35 objekti ilma vooluta. Oleme tegutsenud olukorra lahendamise nimel ning saatnud osadele objektidele ka generaatoreid, et tagada tugijaamade töö. Rapla piirkonnas peaks nüüd olukord parem olema, sest käivitasime generaatori abil Kelba tugijaama. Jaamade töö täielik taastumine sõltub peamiselt sellest, kui kiirelt suudab Elektrilevi elektriühenduse taastada,“ ütles Sribnõi.
Elisa Eestist anti teada, et tulenevalt lumesajust tingitud elektrikatkestustest esineb mõningates Raplamaa piirkondades häireid mobiilsidelevis. “Elisa tugijaamad on varustatud akude ja generaatoritega, kuid olukorras, kus katkestus on kestnud alates ööst mitmeid tunde, olid tugijaamade akud saanud tühjaks ning spetsialistid ei olnud veel täiendavate generaatoritega tugijaamadesse jõudnud. Elisa tehnikud paigaldavad sõlmpunktidesse ajutisi elektrigeneraatoreid, et tagada teenuste kättesaadavus elektrikatkestustega piirkondades ja Elektrilevi tegeleb tormist tingitud elektrikatkestuste kõrvaldamisega,” öeldi ettevõttest.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Lugeja
23. jaan. 2023 01:48

Jama..

Ardo
25. jaan. 2023 14:36

Milleks siis veel meile tankid?

Kõik uudised
Kuulutused