9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
TarbijaRetsept: Kapsasupp väikese tomatiga

Retsept: Kapsasupp väikese tomatiga

Supid sobivad talvekuudesse väga hästi, eriti kui tuuline, märg ja lörtsine ilm on sisemuse külmaks tõmmanud, sest supp on hea soojendaja. Enamasti meeldivad mulle püreesupid, kuid ei ütle ära ka sellistest, kus on näha, mida supi sisse pannakse. Minu viimane avastus on kapsasupp, mis ei ole varem mu lemmik olnud, kuid paar väikest ja üllatavat trikki muudavad supi palju paremaks.
Need väikesed trikid, paar pisikest tomatit ja sorts suhkrut, õpetas mu emale tema kasuema. Kuid kas tema sai need nipid teada mõnest retseptist või omaenda katsetamise käigus, ei ole teada. Igatahes tavaline kapsasupp saab niimoodi palju parem. Kõige parema supi saab aga siis, kui kasutada värsket ja mahlast kapsast.
Meie kodust pärit retseptidega kipub ikka nii olema, et kogused on sageli katsetamise küsimus. Nii ei olegi supikontide puhul kogust antud. Eks see oleneb sellest, kui palju liha neil küljes on ja kui liharikast suppi tahetakse.

Vaja läheb: supikondid, 1-2 väiksemat porgandit, 6-7 kartulit, 1 suurem sibul, 0,5 kg kapsast, 2-3 viinamarjatomatit, paar loorberilehte, soola, pipart, pool tl suhkrut, maitserohelist

Tee nii: Keeda supikondid, lisa soola. Vaht korjata kohe keemise algul ära. Kui liha on pehme ja tuleb kergesti kondi küljest lahti, võta liha potist välja. Koori ja viiluta porgandid. Lisa porgand saadud lihakeeduvedelikule. Lase natukene keeda. Koori ja tükelda kartulid, lisa porgandile. Tükelda sibul ja lisa see potti. Tükelda kapsas ja tomatid ning lisa ka need. Lisa paar loorberilehte. Kui vedelikku tundub vähe olevat, pane keedetud vett juurde. Lisa kontide küljest nopitud liha potti. Lase supil natukene keeda. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga ning lisa maitseroheline.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare