spot_img
3.3 C
Rapla
Laupäev, 1 apr. 2023
SportAvis Utilitas Rapla viskas 100 punkti täis ja alistas veenvalt Viimsi/Sportlandi

Avis Utilitas Rapla viskas 100 punkti täis ja alistas veenvalt Viimsi/Sportlandi

Avis Utilitas Rapla viskas Viimsi/Sportlandi vastu üle saja punkti ning kirjutas turniiritabelisse igati teenitud võidu 103:84. Mõlemad meeskonnad tegid rohkelt skoori juba esimesel poolajal, mis lõppes 52:50 Rapla kasuks. Pööre tuli mängu kolmandal veerandajal, mille Rapla võitis 29:14. Sealt edasi enam Viimsit endale lähedale ei lubatud ning sellega teeniti hooaja kolmeteistkümnes võit. Kohtumine toimus laupäeval, 28. jaanuaril Sadolin spordihoones Raplas.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Tyler Cheese, Rait-Riivo Laane, Obrad Tomic, Kendall Stephens, Tormi Niits
Viimsi/Sportland: Devin Lee Harris, Siim-Markus Post, Karl-Johan Lips, Malik Antonyo Toppin, Egert Haller

Nagu eeldada võis siis kohtumine algas võitluslikult ja võrdselt. Esimesel veerandajal hoidsid meeskonnad eduseisu kordamööda, kuid veenvalt ei suutnud kumbki eest ära minna. Seis püsis pikalt viigis nii 18:18 kui 21:21 peal. Esimene veerandaeg tõotas tõelist viskekontserti, sest aktiivselt tegid skoori mõlemad meeskonnad. Kümne mänguminuti järel oli Rapla eduseisus 31:28.

Kõrgeskooriline mäng jätkus ka peale lühikest puhkust. Rapla poolelt oli heas hoos Kendall Stephens, kes oli teise veerandaja keskpaigaks visanud juba 12 punkti. Tähelepanuväärne oli see, et mõlemad meeskonnad viskasid esimesel poolajal 50 punkti täis. Poolaja viimasel sekundil oli Sven Kaldrel võimalus visata korvi alt veel kaks punkti, kuid pall korvi ei kukkunud. Rapla võitis esimese poolaja 52:50.

Kolmandal veerandajal tegi Rapla vahe sisse ning läks nelja minutilise mängu järel juhtima 65:56. Sealt edasi kasvas vahe veelgi suuremaks. Kuue ja poole minutiga oli Viimsi visanud kõigest kuus punkti. Kolmas veerandaeg kuulus selgelt kodumeeskonnale. Lõpusireeni kõlades oli Rapla eduseis 81:64.

Neljandal veerandajal ei olnud küsimus enam selles kes võidab vaid selles kas Rapla viskab sada punkti täis või mitte. Viskas küll! Otsustava korvi viskas Kaarel Välb tehes seisuks 101:80. Ei saa öelda, et Viimsi oleks viimasel veerandajal alla andnud, aga Raplale ohtlikuks nad enam ei kujunenud. Rapla võidunumbrid olid lõpusireeni kõlades 103:84.

Mängujärgses intervjuus DelfiTV-le ütles Rait-Riivo Laane, et kui kaitse välja jätta, võinuks mängu pidada ideaalilähedaseks. “Rünnakupool polnud meil nii sujuv nagu varasemates mängudes, aga skoor näitab, et enamik asju töötas. Fookus oli sellel, et korvi all oleks meil rohkem ruumi. Otsisimise võib-olla isegi liiga palju ruumi just korvi alla, aga meie pikad olid tublid,” sõnas Laane.

Kaotajate poolelt ütles Siim-Markus Post, et ei saa mängida nii, et esimesel veerandajal lased omale 30 punkti visata. “Kolmandal veerandajal kärises vahe liiga palju. Meie ei saanud jalgu alla ja nemad panid visked kotti,” sõnas Post.

Rapla meeskonnas tegid ühtlaselt palju skoori kuus mängijat. Suurim skooritegija oli Tyler Cheese 23 punktiga. Lisaks jagas ta kümme resultatiivset söötu. Obrad Tomici arvele jäi 20 punkti ning Derrick Woods lisas 16 silma. Viimsi/Sportlandi poolelt viskas Devin Lee Harris 27 punkti. Siim-Markus Post toetas omasid 16 punktiga.

Avis Utilitas Rapla jaoks oli see hooaja kolmeteistkümnes võit. Selle kõrval on kirjas ka üksteist kaotust. See annab Paf Eesti-Läti korvpalliliigas praeguse seisuga kaheksanda tabelirea.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused