24.7 C
Rapla
Kolmapäev, 17 juuli 2024
SportLeon Reitsak tähistab kaheksakümne aasta juubelit

Leon Reitsak tähistab kaheksakümne aasta juubelit

Kehtna spordielu üheks värvikamaks eestvedajaks on kaheksakümnendatest aastastest saati olnud maadlustreener Leon Reitsak. Noori maadlejaid juhendab ta tänase päevani. Tema treeningutelt on välja kasvanud olümpiasportlane Artur Vititin, noorte tiitlivõistlusel osalenud Siim Riisenberg ning arvukalt teisigi.

Maadlus on individuaalne spordiala – kui tahad tulemust saavutada, pead ennekõike uskuma iseendasse, et töö saaks tehtud. See on väärt suhtumine nii maadlusmatil kui ka hilisemas elus. Leon Reitsaku treeningutel on osalenud sadu õpilasi, kes on võtnud sealt kaasa teadmisi maadlusest ning ka õiget ellusuhtumist. Osa neist on jäänud rohkem maadlusega seotuks, teised on jäänud kaugemale, kuid kõigil neil on põhjust mõelda oma treeneri peale neljapäeval, 16. veebruaril. Just siis tähistab ta kaheksakümnendat sünnipäeva.
Raplamaa Sõnumid suhtles nelja Reitsaku õpilasega, kes meenutasid mõnda seika nende koostööst. Kõik nad tõdesid, et Reitsak on hea psühholoog ja motiveerija. Oma meenutusi jagavad Artur Vititin, Siim Riisenberg, Tanel Samuel ja Ramo Kure.

Artur Vititin, MK Hammerlock treener
Väiksena olin paksuke ja ei viitsinud ühte laagrisse minna. Leon teadis, kus ma teiste poistega jõlkusin, ja otsis mu üles. Ta on tugeva ütlemisega ja tuli ning tegi selgeks, et ma ikkagi pean laagrisse minema. Ja läksingi. Võib öelda, et tema sõna maksab. Mäletan, kui mul oli üks maadlusmatš pooleli, kus ma olin kaotamas. Siis ta ütles mulle tugeva häälega, et meil selliseid magavaid maadlejaid vaja ei ole. Sain sellest indu juurde ja võitsin selle matši. Ta ei tee oma ütlemistega liiga ega lähe isiklikuks, aga need mõjuvad tugevalt.
Olin tema õpilane kümme aastat, aga suhtlesime pärast edasi. Isegi kui ta ei juhendanud mind mati kõrval, oli ta alati psühholoogina minu jaoks olemas ja saime rääkida n-ö hingeelust. 2018. aastal tähistati Eesti sajandat aastapäeva ja selleks puhuks tehti täiskasvanute Eesti meistrivõistlustele erilised medalid. Tulin sel aastal Eesti meistriks kreeka-rooma maadluse raskekaalus. See oli esimene kord üldse, kui Hammerlocki maadleja tuli täiskasvanute arvestuses Eesti meistriks. Kinkisin oma võidumedali Leonile.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare