6.6 C
Rapla
Laupäev, 13 apr. 2024
LisalehtKUKITEMUKINÖFF toob vaatajateni puudutavad lood nii elu valgusest kui ka varjust

NÖFF toob vaatajateni puudutavad lood nii elu valgusest kui ka varjust

8.-12. märtsini toimub Raplas ja Märjamaal järjekorras viies Naiste Ööde Filmifestival NÖFF, mis toob seekord vaatajateni naiste tervisega seotud filmid, näitused, raamatuesitlused, loengud ja kontserdid.

KuKiTeMuKi

On juba traditsiooniks saanud, et märtsikuus rullitakse Raplas ja Märjamaal lahti punane vaip ning laotatakse sellele rida kultuurilisi maiuspalasid erinevates loomingulistes väljundites. Samuti on traditsioon see, et igal aastal on NÖFF-il üks fookusteema, mis mingil moel eriliselt kõnetab või osutab valupunktile, millest eriti rääkida ei taheta.
Seekordne põhiteema on naise tervis. “Kuna ma isegi olen oma tervisega kimpus olnud, siis tundus, et nüüd, viiendal festivaliaastal on õige aeg naise tervis esile tõsta. Hoidsin aasta läbi silmad lahti ja vaatasin erinevaid meediume, mis võiksid meie programmi sobida,” räägib festivali ideeautor ja korraldaja Katrin Klaebo.
Kokku näeb seekordsel festivalil viit draamafilmi ning lisaks valikut Eesti lühidokumentaale. Samuti on festivali kavas raamatuesitlused, kolm näitust, loengud ja ettekanded, mis kõik ühel või teisel moel terviseteemaga haakuvad. Täiesti esimest korda ja ainult ühel korral on festivali ajal Raplamaa kaasaegse kunsti keskuses performance-installatsioon “Metempsühhoos”.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare