-6.3 C
Rapla
Pühapäev, 3 dets. 2023
ValladMärjamaa valdAvis Utilitas Rapla teenis Märjamaal hooaja viieteistkümnenda võidu

Avis Utilitas Rapla teenis Märjamaal hooaja viieteistkümnenda võidu

Laupäeva, 18. veebruari õhtul jätkusid Avis Utilitas Rapla mängud Paf Eesti-Läti korvpalliliigas. Märjamaa spordikeskuses alistati TalTech/Optibet tulemusega 83:70. Kõnekas oli see, et Märjamaal oli seda mängu tribüünidele vaatama tulnud ligikaudu 450 inimest ning meeleolu poolest oli see vähemalt sama vinge nagu Sadolin spordihoones.

Võit TalTech/Optibeti üle kindlustas Rapla jaoks turniiritabelis seitsmendat positsiooni. Kui eelnevalt jagati seda Ogrega, siis nüüd tõusti neist mööda. Play-off mängudele pääseb kaheksa paremat meeskonda.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Tyler Cheese, Rait-Riivo Laane, Obrad Tomic, Kendall Stephens, Tormi Niits
TalTech/Optibet: Oliver Metsalu, Kristaps Gluditis, Karl Andres Matute Perner, Gregor Ilves, Ran Andre Pehka

Kohtumine algas mõlemapoolsete spurtidega. Kui esmalt läks Avis Utilitas Rapla 4:0 juhtima, siis mõni hetk hiljem oli TalTech/Optibeti eduseis juba 6:4. Üldiselt hoidis esimesel veerandajal initsiatiivi siiski Rapla. Kuue ja poole mänguminuti järel oli ülikoolimeeskond teinud juba kuus pallikaotust. Rapla võitis esimese veerandaja 21:20. Külalismeeskonna poolt tabas viimasel sekundil kaugviske ukrainlane Anatoly Shundel.

Võrdne mäng jätkus ka teise veerandaja alguses. TalTech/Optibet läks üle pika aja taas juhtima seisul 29:28. Jätkus punkt-punktimäng, kus kumbki meeskond suurt eduseisu ei saavutanud. Esimese poolaja lõpp kuulus külalistele Tallinnast, kes läksid poolajapausile eduseisus 41:36. Suure tõuke andis heas hoos olnud Oliver Metsalu, kes viskas esimesel poolajal 14 punkti.

Avis Utilitas Rapla püüd taastada eduseis kulges visalt. Alles kolmanda veerandaja keskel läks Rapla taas juhtima kui kolmepunktiviske tabas Kendall Stephens. See tegi seisuks 50:48 Rapla kasuks. Spurti seejärel siiski teha ei suudetud. Sarnaselt teisele veerandajale jätkus võrdne mäng ka peale poolajapausi. Võrdne heitlus kulges kolmanda veerandaja lõpusireenini välja. Neljandale veerandajale läks Rapla vastu napis eduseisus 60:59. Kendall Stephens saatis loetud sekundid enne kolmanda veerandaja lõppu teele küll kaugviske, kuid korvi see kahjuks ei kukkunud.

Võib öelda, et vastased tõepoolest väärisid teineteist. Alles neljanda veerandaja keskel hakkas Rapla eduseisu kasvatama. Viis minutit enne mängu lõppu oli Rapla üheksa punktiga peal 73:64. Kindlat polnud veel midagi, aga mäng hakkas sel hetkel vaikselt võidusadamasse sõudma. TalTech/Optibet küll püüdis kaotusseisu vähendada, kuid see ei õnnestunud. Rapla võitis selle mängu 83:70 ja kirjutas sellega turniiritabelisse viieteistkümnenda võidu.

Mängujärgses intervjuus DelfiTV-le ütles Sven Kaldre, et vastased olid varasemates mängudes head vormi näidanud ning Raplal tuli sellega arvestada. “Olime selleks valmis. Teisel poolajal olime ka ise juba täitsa heas hoos,” sõnas Kaldre. Ta lisas: “Märjamaal oli väga lahe. Emotsiooni oli saalis samamoodi nagu Raplas. Võib öelda, et siin oli mõnus kodusaali tunne. Meil on praegu kõik hästi, aga üleliia rõõmustada on veel vara”.

Võitjate poolelt näitasid resultatiivset mängu välismaalased. Obrad Tomic viskas 21 ja Kendall Stephens 20 punkti. Kahekohalise punktisumma sai täis ka Rait-Riivo Laane, kelle arvele jäi kümme punkti. Vastaste resultatiivseim oli Oliver Metsalu 23 punktiga.

Nüüd ootab Avis Utilitas Raplat ees lühike mängupaus. Järgmisel nädalal pööratakse Euroopa korvpallis tähelepanu koondisemängudele ning klubikorvpallis võetakse aeg maha. Uuesti jookseb Rapla väljakule kolmapäeval, 1. märtsil, kui külla sõidetakse BC Kalev/Cramole.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused