spot_img
0.5 C
Rapla
Pühapäev, 26 märts 2023
ValladRapla valdRapla keskväljakul tähistati Vabariigi aastapäeva päikesetõusul

Rapla keskväljakul tähistati Vabariigi aastapäeva päikesetõusul

Vabariigi aastapäeva tähistamisega tehti Rapla keskväljakul algust varahommikul. Päikesetõusul ehk kell 7:30 pidas vallavanem Gert Villard kõne, milles soovis kõigile valla elanikele ilusat pidupäeva.

“Vabadus on väärtus, mille eest tuleb kanda vastutust. Täna on meie kõigi pidupäev, mida saame tähistada väärikalt pidades samas meeles vabaduse hinda,” sõnas vallavanem oma sõnavõtus.

Rapla keskväljakule oli tulnud Vabariigi aastapäeva tähistama sadakond inimest. Vallavanema sõnavõtule järgnes nelja Eesti lipu heiskamine masti. Lipuheiskajateks olid Rapla vallavanem Gert Villard, Raplamaa kultuuripärl Valter Uusberg, Kaitseliidu Rapla maleva pealik major Indrek Jürgenson ja Rapla vallavolikogu esimees Kalle Toomet.

Muusikat mängis Rapla pasunakoor. Esmalt mängisid nad laulu “Eesti lipp”, mille viisi autor on Enn Võrk. Just selle laulu saatel kerkisidki masti neli trikoloori. Seejärel lauldi ühiselt Eesti hümni. Kogu tseremoonia kestis ligikaudu kümme minutit. Sellele järgnes ühine kringlisöömine ja teejoomine Rapla kultuurikeskuses. Kes soovis sai peale seda minna ka kinno filmi vaatama. Kell kaheksa algas filmi “Suvitajad” seanss.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused