spot_img
-1.7 C
Rapla
Pühapäev, 2 apr. 2023
UudisedTeisipäeva lõunaks oli oma hääle andnud 10,6 protsenti raplamaalasi

Teisipäeva lõunaks oli oma hääle andnud 10,6 protsenti raplamaalasi

Esmaspäeval, 27. veebruaril sai alguse valimisnädal, mis kulmineerub pühapäeval, 5. märtsil valimispäevaga. Juba esimese päeva õhtul kella kaheksaks oli kogu Eestis andnud oma hääle 67 739 valijat, mis moodustab 7 protsenti kõikidest valijatest.

Rapla maakonnas oli valimisaktiivsus esimese päeva järel 7,4 protsenti ning oma hääle oli andnud 1895 valijat. Enamik neist ehk 1282 oli seda teinud e-hääletuse kaudu. 613 valijat oli hääletanud valimisjaoskonnas kohapeal. Küll aga muutuvad need numbrid päeva jooksul väga kiiresti. Nii näiteks oli juba teisipäeva lõunaks andnud oma hääle 10,6 protsenti Raplamaa valijatest ehk 2107 inimest. Esmaspäeva õhtuks oli Eestis andnud oma hääle 7 protsenti valijatest, teisipäeva lõuna ajal kell 12.45 oli see arv kerkinud 10,5 protsendi peale.

Selleks hetkeks oli kogu Eestis andnud hääle 100 127 valijat. Pabersedeliga oli seda teinud 18 163 inimest ning e-hääletanute arv oli 81 964.
Eelhääletuse esimestel päevadel on Rapla maakonnas avatud kolm valimisjaoskonda – Rapla kultuurikeskuses, Kohila vallamajas ja Märjamaa rahvamajas. Valmisjaoskonnad tehakse eelhääletuse ajal lahti kell 12 päeval ning need on avatud kuni kl 20. Nendes saavad hääletada ka teise valimisringkonda kuuluvad hääletajad. Rohkemates valimisjaoskondades tehakse eelvalimiste käigus uksed lahti reedel, 3. märtsil ja laupäeval, 4. märtsil.

Valimispäev on pühapäeval, 5. märtsil ning siis saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisringkonnas. Samuti ei toimu valimispäeval e-hääletust. Kui võrrelda Rapla maakonna esialgset valimisaktiivsust meie naabermaakondadega, paistab Rapla silma kõige aktiivsema maakonnana. Läänemaal oli valimisaktiivsus teisipäeva lõunase seisuga 8,3, Pärnumaal 8,2, Järvamaal 6,9 ja Harjumaal 9,7 protsenti.

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Ants
09/03/2023 19:09

Ja nüüd ootame kohtuotsust !

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused