spot_img
-1.7 C
Rapla
Pühapäev, 2 apr. 2023
UudisedHarju- ja Raplamaal tegi oodatult parima tulemuse Reformierakond

Harju- ja Raplamaal tegi oodatult parima tulemuse Reformierakond

Nii nagu Reformierakond võitis Riigikogu valimised kogu Eestis, said nad parima tulemuse ka Harju- ja Raplamaa valimisringkonnas (valmisringkond nr 4). Võib isegi öelda, et nende võit siin oli ülekaalukam kui riiklikul tasandil. Kindlasti andis sellele suure tõuke see, et peaminister Kaja Kallas kandideeris samuti Harju- ja Raplamaal ning kogus rekordilise häälesaagi 31 818.

Reformierakond kogus neljandas valimisringkonnas 42 278 häält, mis moodustas kõikidest siin saadud häältest 40 protsenti. Seejärel tuli tükk tühja maad ning teise tulemuse tegi Eesti Konservatiivne Rahvaerakond 15 385 häälega (14,6 protsenti). Kolmanda tulemuse tegi neljandas valimisringkonnas Erakond Eesti 200 14 425 häälega (13,7 protsenti).
Individuaalselt sai Kaja Kallase järel teise tulemuse Keskerakonna esinumber Jüri Ratas 7672 häälega. Kolmas tulemus oli EKRE esinumbri Henn Põlluaasa 5782 häält. Sealt edasi tulid Urmas Reinsalu (Isamaa, 4509), Siim Pohlak (EKRE, 4223) ja Marina Kaljurand (SDE, 4146).

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused