spot_img
3.3 C
Rapla
Laupäev, 1 apr. 2023
SportJanre Jõgi tuli Baltimaade noortemeistriks kaugushüppes

Janre Jõgi tuli Baltimaade noortemeistriks kaugushüppes

Laupäeval, 25. veebruaril toimunud U18 vanuseklassi Balti võistkondlikud meistrivõistlused võitis Eesti koondis 185 punktiga. Teise koha sai Läti 174 punktiga ning kolmas oli Leedu 152 punktiga.
Oma osa edusse andsid ka Rapla jooksuklubi tublid noored kergejõustiklased. Janre Jõgi võitis poiste kaugushüppe uue suurepärase isikliku rekordiga 7.05. Ühtlasi täitis Jõgi U18 Euroopa noorte olümpiafestivali EYOF (23.-29.07.2023 – Maribor, Sloveenia) normi.
Jõgi ütles, et ta läks Baltimaade meistrivõistlustele eesmärgiga püstitada uus isiklik rekord. Küll aga ei osanud oodata, et sealt nii hea tulemus tuleb. Tema varasem parim tulemus oli 6.76, mis tähendab, et ta parandas isiklikku rekordit tervelt 29 sentimeetriga. Sealjuures oli Jõgi ainuke sportlane, kes hüppas üle seitsme meetri. Teisel kohal lõpetanud atleedi tulemus oli 6.94. Siiski oli võistlus veel viimaste hüpete eel pingeline, sest 7.05 hüppas Jõgi alles viimases voorus.
Nii hea tulemus garanteeris talle koha juulis Sloveenias toimuvale Euroopa noorte olümpiafestivalile. Nii suurel võistlusel ei ole ta varem osalenudki. “Minu jaoks on see väga oluline võistlus. Võib isegi öelda, et see on minu jaoks selle aasta kõige olulisem võistlus,” ütles Jõgi.
Karmel Jano saavutas tüdrukute 800 m jooksus tubli kolmanda koha isikliku rekordi lähedase 2.18,83-ga ja Hugo Särev elu teise tulemusega 6. koha poiste 800 m jooksus 2.07,47-ga. Nüüd saavad meie noored natuke puhata ja siis alustada ettevalmistusega eesootavaks suvehooajaks.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused