spot_img
3.3 C
Rapla
Laupäev, 1 apr. 2023
ValladKohila valdLinnugripp tabas Raplamaa linnukasvatajat

Linnugripp tabas Raplamaa linnukasvatajat

Kohila vallas Urge külas asuvas Rehe talus tuvastati lindude gripi tüvi H5N1, mis põhjustab lindudel rasket haigestumist ja suurt suremust, teatas Põllumajandus- ja Toiduamet (PTA) eelmisel nädalal. Lindlast ei tohi linde välja viia ega sisse tuua, samuti on taudipunkti likvideerimiseni piiratud inimeste ja transpordi liikumine.

Rehe talus peeti paljude loomade kõrval erinevaid linde – kanu, parte, kalkuneid, tuvisid ja paabulinde. „Linnupidamise kohale, kus peetakse ca 130 lindu, on seatud kitsendused. Kõik linnud hukatakse ja linnupidamise ruumides teostatakse täielik puhastus ja desinfektsioon,“ kirjeldas PTA loomatervise ja -heaolu osakonna juhtivspetsialist Anne-Ly Veetamm. 3. märtsiks olid kõik linnud surnud või hukatud. Ümberkaudseid linnupidajaid on linnugripi ohust teavitatud ning kümne kilomeetri raadiuses olevatele linnukasvatajatele seatakse piirangud. Ohutsooni kuulub 30 linnukasvatajat, kelle üle teostab amet järelevalvet.
Anne-Ly Veetamme sõnul kontrolliti maakonnas ühte loomapidajat eelmisel reedel ning käesoleval nädalal kontroll jätkub.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused