17.2 C
Rapla
Laupäev, 15 juuni 2024
ArtikkelValitsuse otsus paneb väikekoolid keerulisse olukorda

Valitsuse otsus paneb väikekoolid keerulisse olukorda

Vabariigi valitsus võttis vastu otsuse, millega juba alates 2023. aasta sügisest on põhikoolidel kohustus pakkuda õpilasele B-võõrkeele valikut. Paljudele väikestele koolidele tähendab see aga tõsist pingutust, sest õpetajaid leida on keeruline ning ka valdadel pole ressurssi abikäe ulatamiseks.

Kaks nädalat tagasi, 23.veebruaril jõudis koolijuhtideni informatsioon, et juba sügisest tuleb neil hakata pakkuma õpilastele B-võõrkeele valikut. See tähendab, et lisaks inglise keelele peab olema õppuril võimalus valida erinevate B-võõrkeelte vahel, olgu see siis saksa, hispaania, soome vm keel.
Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas põhjendas, et otsus annab õpilastele hiljem laiema õpingute jätkamise võimaluse. „Praegu on sageli nii, et kui põhikoolis on B-võõrkeelena võimalik õppida ainult vene keelt, võib õpilasel olla keeruline minna edasi gümnaasiumisse, kui seal B1 taseme keelena vene keelt ei pakuta.“

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Ants
9. märts 2023 19:16

Nii nunnu ! Awww ! Valimistrall pole veel läbi aga juba raiskame raha igast jura peale …