4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
SportAvis Utilitas Rapla kindlustas koha play-offis

Avis Utilitas Rapla kindlustas koha play-offis

Avis Utilitas Rapla alistas Paf Eesti-Läti korvpalliliiga põhiturniiri viimases kodumängus Valmiera Glass Via tulemusega 96:64. Võit oli seda väärtuslikum, et ühtlasi kindlustati sellega koht play-off mängudel. Rapla hoidis Valmiera vastu eduseisu sisuliselt terve kohtumise ning võitjas kordagi kahtlust ei tekkinud. Mäng peeti laupäeva, 11. märtsi õhtul Sadolin spordihoones.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Tyler Cheese, Rait-Riivo Laane, Obrad Tomic, Kendall Stephens, Tormi Niits
Valmiera Glass Via: Deng Matur Gak, Niks Salenieks, Tervell Tyshawn Beck, Valters Veveris, Edgars Kaufmanis

Kuigi selles mängus oli kaalul pääs play-offi, siis päris elu ja surma peale see matš siiski ei olnud. Isegi kui Rapla oleks kaotanud, oleks avanenud võimalus vigadeparanduseks Läti Ülikooli vastu kolmapäeval, 15. märtsil. Play-off koha lunastamiseks oleks piisanud ka võidust seal. Küll aga midagi juhuse hooleks ei jäetud ja sotid tehti selgeks laupäeva õhtul Raplas.

Rapla läks sellele mängule vastu küll favoriidina, kuid teada oli, et Valmiera kergelt mängima ei tule. Kohtumine algas resultatiivselt mõlemalt poolelt. Nelja minuti järel oli Rapla eduseis 12:9. Esimesel veerandajal loomulikult veel jõuvahekordi paika ei pandud, kuid Rapla hoidis pidevalt väikest eduseisu. Viimasel kahel minutil tehti sisse juba suurem eduseis ning esimene veerandaeg võideti 27:19.

Teise veerandaja alguses kindlustas Rapla kontrolli mängu üle veelgi rohkem. Derrick Woodsi kaks järjestikust korvi viisid Rapla juhtima juba 12 punktiga 31:19. Siis tundus, et Rapla võib esimesel poolajal isegi 50 punkti täis visata ent kodumeeskonna hoog esialgu siiski rauges. Päris selle numbrini küll ei küünditud. See-eest saab positiivse poole pealt välja tuua, et Rapla ridades tegi esimesel poolajal skoori tervelt 8 mängijat. Esimene poolaeg läks tulemusega 44:34 kodumeeskonnale.

Sarnaselt esimesele poolajale algas ka teine resultatiivselt. Mõlemad meeskonnad ladusid korve nii keskpositsiooni- kui kaugvisetega. Nelja ja poole minuti järel oli Rapla eduseis juba 57:44 ja Valmiera peatreener Oskars Virsis võttis minutilise mõttepausi. Palju sellest siiski abi polnud, sest juba järgmisel rünnakul tabas Tyler Cheese kaugviske ja viis Rapla juhtima 60:44. Sealt edasi vajutas Rapla sisse järgmise käigu ja venitas vahe juba rohkem kui kahekümne punktiliseks. Sealjuures näitas võimsat kohalolu Obrad Tomic, kes valitses korvialust tsooni. Rapla võitis kolmanda veerandaja veenvalt 77:53.

Enne viimast mänguperioodi oli tegelikult selge, kes selle kohtumise võidab. Valmiera küll üritas 24-punktilist kaotusseisu tasa mängida, kuid väga palju võimalusi Rapla neile ei jätnud. Viie minutilise mängu järel hakkasid väärtuslikke minuteid teenima ka nooremad mängijad, kes muidu väga tihti väljakule ei pääse. Näiteks andis peatreener Arnel Dedic võimaluse Jan Märten Ratasele, kes sai sel hooajal väljakule kolmandat korda. Lõpusireeni kõlades olid Rapla võidunumbrid 96:64.

Mängujärgses intervjuus DelfiTV-le ütles Rait-Riivo Laane, et päris kohtumise alguses ei saanud meeskond hästi minema, kuid teisel poolajal näidati juba paremat mängu. “Esimesel ja teisel poolajal oli meie vaatenurgast suur vahe. Teisel poolajal olime agressiivsemad. Meil oli pikk mängupaus enne tänast – 10 päeva. Võib-olla selle pärast ei saanudki alguses minema,” rääkis Laane. Eesseisva mängu kohta Läti Ülikooli vastu ütles ta, et see on üks raskemaid välismänge Eesti-Läti Liigas. “Kõik teavad võõrsil mänge Läti Ülikooli vastu. Peame ära unustama senised mängud ja minema peale täie keskendumisega,” sõnas ta.

Kohtumise resultatiivseim oli Rapla poolelt Tyler Cheese, kes viskas 24 punkti. Obrad Tomic viskas 20 punkti ning hankis lisaks 10 lauapalli. Derrick Woodsi kontosse jäi 19 punkti ning 11 lauapalli. Valmiera resultatiivseim oli Edgars Kaufmanis 20 punktiga. Sealjuures tabas ta kuus kaugviset.

Nagu öeldud, siis oli tegemist Rapla jaoks viimase kodumänguga Paf Eesti-Läti korvpalliliiga põhiturniiril. Kolmapäeval, 15. märtsil sõidetakse külla Läti Ülikoolile ning sealt edasi oodatakse juba play-offi algust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare