14.9 C
Rapla
Kolmapäev, 19 juuni 2024
KultuurVaesuse nägu on inimlik

Vaesuse nägu on inimlik

8. märtsil avati Rapla kultuurikeskuses Rütmani galeriis NÖFF-i raames kirjaniku, ajakirjaniku ja režissööri Kadri Kõusaare fotonäitus “Vaesuse nägu”, mis piilub väga tundliku ja varjatud teema sisse. Näitusel olevad fotod valmisid Kõusaarel ajakirjandusliku projekti käigus, kui ta kirjutas 2021. aastal LP veergudel vaesuses elavatest lastega peredest.

“See seeria, mis siin üleval on, on vaid osa nendest piltidest, neid on tegelikult palju rohkem,” rääkis Kõusaar näituse avamisel ja selgitas, et fotoseeria on sündinud koostöös oivalise ajakirjanduse stipendiumiga, mida annab välja Ekspress Meedia. “Mul õnnestus see stipendium saada ja tegin multimeedia projekti, kus on nii artiklid, fotod kui ka videod. Analoogse asja tegin eelmine aasta ka Ukraina pagulastest Eestis. Minu kui filmitegija jaoks on see hea võimalus hoida end vormis ning kuulda inimeste lugusid,” rääkis autor.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare