2.7 C
Rapla
Kolmapäev, 17 apr. 2024
UudisedViies NÖFF pühendas tähelepanu naiste tervisele

Viies NÖFF pühendas tähelepanu naiste tervisele

Naiste Ööde filmifestival NÖFF tähistas tänavu viiendat sünnipäeva. Seekordne festival oli pühendatud naiste tervisele. „Meil on programmis ainult head ja väga head filmid. Te ei pea pettuma,” ütles avamisel peakorraldaja Katrin Klaebo.

On saanud tavapäraseks, et naistepäeva nädalal ilmuvad Rapla ja Märjamaa kinokavadesse väärtfilmid, mis jutustavad naiste elust. Festivali pidulik avamine on loetud aastatega leidnud endale kindla koha Raplamaa juhtide, nimekate naiste ja filmisõprade kalendrites, tuues alati kokku täissaali. Ka tänavu täitus Rapla kino ja Weinbergi saal reede, 10. märtsi õhtul piduliku meeleoluga, mille taustaks kõlas kõikjal klaaside kokkulöömine.

Õhtu eriliseks maiuspalaks kujunes Eesti parim (ja ühtlasi ainus) palaganibluusi kollektiiv Kaisa Ling Thing. Solist Kaisa Ling keeras kuulajad ümber oma väikese sõrme ja pälvis saalist kiiresti palava aplausi ning tunnustavad hüüded. Tema sügavalt feministlikud lood puudutasid naiste elu valukohti vägivallast lastetuseni. Mõnikord läbi huumori, teinekord vihaselt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare