12.2 C
Rapla
Laupäev, 3 juuni 2023
LisalehtKUKITEMUKIKUKITEMUKI: Liisimari Randjärve loomingus kohtuvad traditsioonid, loodus ja perekonnapärand

KUKITEMUKI: Liisimari Randjärve loomingus kohtuvad traditsioonid, loodus ja perekonnapärand

Kolm aastat Vietnamis elanud kunstnik ja disainer Liisimari Randjärv on kodukandis tagasi, arendab siin oma rõivabrändi Liisi Silk, teeb siidimaali koolitusi ning tegeleb kunstnikest ema ja vanaema loomingu talletamisega.

Liisimari loomingul põhinev rändnäitus „Siidimaal Vietnami traditsioonilistel Áo dài kleitidel“ on ringi peale teinud peaaegu kogu Raplamaale ning ootab nüüd uusi võimalusi publikuga kohtumiseks.
Sellel näitusel tutvustab Liisimari enda maalitud kleitide kollektsiooni, seda, kuidas ta jõudis siidimaalini, ning ka võluva Vietnami rahvarõiva, Áo dài kleidi ajalugu. Praegu mõlgutab Liisimari mõtteid, kuidas näituse infotekste veel täiendada, ning otsib uusi võimalusi, kus ja kuidas näitust eksponeerida. Tagasihoidlikult tunnistab ta, et tahaks oma loomingut näidata ka Tallinnas ning võimalusel teha oma loodud kleitidega moeshow. Raplamaast kõige kaugem koht, kus näitust on eksponeeritud, on olnud Harku vallas Tabasalu raamatukogus.

Siidist sepatööni, õlimaalist Hongkongini

“Põhikohaga olen hetkel kunstiõpetaja. Olen seotud kolme kooliga. Töötan lastega esimesest üheksanda klassini. Samuti meeldib mulle väga teha täiskasvanutele siidimaali koolitusi,” räägib Liisimari oma põhitegevustest. Huvilised saavad kutsuda Liisimarit ka siidimaali õpituba läbi viima. Koolitust on tal võimalik korraga teha kuni kümnele inimesele ja aega tuleks varuda kolm tundi. Töötoa käigus maalib iga osaleja endale meelepärastes värvitoonides Jaapanis alguse saanud Shibori tehnikas siidsalli.
Siidimaaliga puutus Liisimari esmakordselt kokku põhikooli ajal Kehtna kunstikoolis, kui õppis seda oma ema Saima Randjärve käe all, kes on seal õpetaja. Hiljem jõudis ta siidimaali juurde tagasi Hongkongis õppides, kus sai näha muuhulgas ka seda, kuidas kohalikud siidi peale maalivad.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused