17.7 C
Rapla
Kolmapäev, 31 mai 2023
UudisedAvis Utilitas Rapla alustas veerandfinaali Riia VEF-i vastu veenva kaotusega

Avis Utilitas Rapla alustas veerandfinaali Riia VEF-i vastu veenva kaotusega

Avis Utilitas Rapla alustas Paf Eesti-Läti korvpalliliiga veerandfinaalseeriat Riia VEF-i vastu suure kaotusega. Riias toimunud seeria avamängu võitis kodumeeskond 77:54. Riia domineeris mängu algusest lõpuni ning tegelikult ei tekkinud kordagi võitjas kahtlust. Kolmandal veerandajal vähendas Rapla vahe küll 13 punkti peale, kuid enam väiksemaks vahe ei sulanud.

Sellega tegi Riia VEF tõsise avalduse, et minna edasi poolfinaali. Seeria teine kohtumine toimub teisipäeva, 28. märtsi õhtul Raplas Sadolin spordihoones. Kui Riia võidab ka selle mängu, ongi koht poolfinaalis nende päralt. Kui aga korduskohtumise võidab Rapla, siis toimub otsustav kolmas mäng uuesti Riias.

Algviisikud:
Riia VEF: Nysier Brooks, Kristers Zoriks, Anrijs Miška, Glenn Miller Cosey, Artis Ate
Avis Utilitas Rapla: Tyler Cheese, Rait-Riivo Laane, Obrad Tomic, Kendall Stephens, Tormi Niits

Obrad Tomic viis Rapla esimesel rünnakul lähiviskest 2:0 juhtima. Etteruttavalt võib öelda, et see oli ainuke kord terve mängu jooksul kui Rapla oli eduseisus. Esimestel minutitel oli mäng võrdne ent seejärel hakkas VEF eest ära minema. Viie minuti järel oli Riia meeskonna eduseis 16:6. Esimese veerandaja lõpuks olid väljakuperemehed juba ees 26:9.

Teine veerandaeg algas Rapla poolelt energiliselt. Esimeste minutitega tabas Obrad Tomic kaks järjestikust haakviset teheks seisuks 28:15. Riia VEF-i peatreener Janis Gailitis oli peale seda sunnitud võtma minutilise mõttepausi. Küll aga oli sealt edasi Raplal tõsiseid raskusi skooritegemisega. Visked ei tabanud ei lähedalt ega kaugelt. Esimese poolaja järel oli skoor 39:22 Riia kasuks.

Kolmanda veerandaja esimestel minutitel tuli Rapla peale otsustavamalt ja seeläbi hakkas skoor järjest kasvama. Küll aga mängisid samamoodi resultatiivselt ka lätlased ning tegelikult püsis vahe jätkuvalt kahekümne punkti piirimail. Ühel hetkel pani Rapla sisse järgmise käigu ja vähendas kaotusseisu kahel korral 13 punkti peale. Rohkemaks jõudu siiski ei jagunud. Kauni hetke pakkus Markus Ruubel, kes tabas kaheksa meetri pealt kaugviske. Viimasele veerandajale vastu minnes oli Riia eduseis 62:40.

Mida rohkem minutid otsustaval veerandajal edasi tiksusid, seda enam oli selge, et selle mängu võitja on Riia VEF. Veel enne lõpusireeni teenis väärtuslikke mänguminuteid Rapla tulevikulootus Kaarel Välb, kes muidu on pääsenud väljakule harva. Riia VEF võitis Paf Eesti-Läti korvpalliliiga veerandfinaalseeria esimese mängu 77:54.

Võitjate poolel oli resultatiivseim mängija pingilt sekkunud Elijah Clarance, kes tõi omadele 14 punkti. Üle kümne punkti viskasid lisaks temale veel neli mängijat. Nende seas oli ka Kristers Zoriks 13 punktiga. Avis Utilitas Raplat vedasid sedapuhku leegionärid. Tyler Cheese-i arvele jäi 21 ning Obrad Tomic viskas 12 punkti.

Nagu öeldud, siis kauaks ei saa Rapla meeskond puhkama jääda. Korduskohtumine tuleb teisipäeva, 28. märtsi õhtul Sadolin spordihoones. Pall pannakse mängu kell 19:00.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused