-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
SportAvis Utilitas Rapla kaotas Riia VEF-ile ka teise mängu

Avis Utilitas Rapla kaotas Riia VEF-ile ka teise mängu

Avis Utilitas Rapla langes Paf Eesti-Läti korvpalliliiga veerandfinaalis turniirilt välja. Riia VEF-ile kaotati ka Sadolin spordihoones toimunud korduskohtumine ning see tähenda, et Paf Eesti-Läti korvpalliliiga on Rapla jaoks selleks hooajaks lõppenud. Teisipäeva, 28. märtsi õhtul Raplas toimunud kohtumise võitis Riia VEF 94:89.

Rapla näitas selgelt paremat mängu kui seeria avakohtumises Riias. Seda näitas kohtumise lõpus ka tabloo. Kui Riias tuli tunnistada vastaste 23-punktilist paremust, siis seekord oli kaotus vaid viiepunktiline. Kuigi vastased pääsesid avapoolajal pikalt eest ära, siis kolmandal ja neljandal veerandajal vähendas kodumeeskond vahet jõudsasti. Viigini jõuti küll korduvalt, kuid sealt edasi juhtima minna ei suudetud.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Tyler Cheese, Rait-Riivo Laane, Obrad Tomic, Anton Davydiuk, Kendall Stephens
Riia VEF: Nysier Brooks, Kristers Zoriks, Anrijs Miška, Glenn Miller Cosey, Artis Ate

Esimestel minutitel hoidsid Raplat mängus Obrad Tomici korvid. Heitlus oli küll võrdne, kuid külalised Riiast hoidsid ikkagi väikest eduseisu. Raplat vedasid alt möödaläinud kaugvisked. Tervelt kaheksa esimest kaugviset, mille Rapla teele saatis, läksid mööda. Riia VEF tabas samal ajal viiest kaugviskest neli. Veerandaja keskpaigaks oli külaliste eduseis juba 17:9. Esimese veerandaja võitis Riia 30:14. Väike valguskiir Rapla jaoks oli see, et vastaste keskmängija Nysier Brooks teenis ainuüksi esimese veerandajaga kolm isiklikku viga.

Teist veerandaega alustas Rapla hoopis teise innuga. Pallid hakkasid kukkuma ka külaliste korvi. Julgelt tõi punkte Tyler Cheese olles esimene mängija, kes sai täis kümme punkti. Vahe oli siiski väga visa vähenema, sest samamoodi mängisid resultatiivselt ka lätlased. Siiski suutis Rapla vähendada kaotusseisu avapoolaja lõpuks väiksemaks kui kümme punkti. Seisu 46:37 tõi tabloole Derrick Woodsi pealtpanek. Esimese poolaja võitis Riia VEF 47:37.

Teine poolaeg algas kodupublikule rõõmsates toonides. Tyler Cheese-i tabav kaugvise tegi seisuks 51:45. Rapla hea hoog jätkus ka peale seda. Laane kolmene tõi Rapla juba kahe punkti kaugusele 54:52. Viigini küll ei jõutud kuigi Tormi Niitsil avanes selleks võimalus vabaviskejoonel. Ilus hetk saabus kolmanda veerandaja lõpus kui kaugviske tabas Sven Kaldre tehes seisuks 63:63. Kolmanda veerandaja võitis siiski Riia VEF 66:63. Aga selge oli see, et Rapla on mängus tagasi.

Neljanda veerandaja avaminutitel oli Rapla jätkuvalt kaotusseisus, kuid Riia VEF-i pikalt eest ära ei lubatud. Viigi 72:72 tõi tabloole Tormi Niitsi tabav kaugvise kui mängida jäi veel seitse minutit. Juhtima ei suutnud Rapla siiski minna. Kui veerandaja lõpuni jäi neli minutit oli VEF-i eduseis 83:77. Rapla peatreener Arnel Dedic võttis minutilise mõttepausi. Kuigi Derrick Woods tabas peale seda veel ühe kaugviske, siis rohkemaks Raplal enam jaksu ei olnud. Lätlaste järgnevad rünnakud kujunesid resultatiivseks ning see viis nad juhtima 91:82.

Avis Utilitas Rapla andis tugeva lahingu, kuid seekord hammas Riia VEF-i peale ei hakanud. Kindlasti oli mängupilt parem kui seeria esimeses mängus Riias. Lõpusireeni kõlades olid vastaste võidunumbrid 94:89.

Avis Utilitas Rapla resultatiivseimana tõi Rait-Riivo Laane 23 punkti. Ühtlasi jagas ta 8 resultatiivset söötu. Derrick Woods lisas 17 ja Tyler Cheese 15 punkti. Võitjate parimana tõid Kristers Zoriks ja Maris Gulbis mõlemad 19 punkti.

Mängujärgses intervjuus DelfiTV-le ütles Rait-Riivo Laane, et kõik teavad, et Riia VEF on hea võistkond. “Kõik teavad, et meil olid täna head võimalused võita. Kui lõpus oleksid mõned asjad teisiti läinud, oleks ka tulemus teine olnud. Tahaks juba videost seda mängu järgi vaadata,” sõnas Laane. Ta lisas, et halb oli see, et vastased lubati alguses pikalt eest ära, aga peale seda suutis Rapla näidata õiget sisu. Juba mõtles ta ka eelseisva Eesti meistrivõistluste play-offi peale Pärnu Sadama vastu. “Lihtsat midagi nende vastu ei tule. Pigem tuleb kõva võitlus,” sõnas Laane.

Nüüd ootab Raplat ees mõne nädala pikkune mängupaus. Aprilli keskpaigas jätkub Eesti meistrivõistluste play-off, mis on iga korvpallikevade tippsündmus. Seal läheb Rapla veerandfinaalis vastamisi Pärnu Sadamaga. Riia VEF jätkab mänge Paf Eesti-Läti korvpalliliiga nelja tugevama seas. See turniir peetakse 7. ja 8. aprillil Tallinnas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare