7.2 C
Rapla
Reede, 2 juuni 2023
UudisedVäiksema mõjuga kuritegude uurimisest võib loobuda kahe kuuga

Väiksema mõjuga kuritegude uurimisest võib loobuda kahe kuuga

Politsei ja prokuratuur loobuvad väiksemate kuritegude uurimisest, kui selleks kulub ebamõistlikult palju ressurssi. Vastava juhise allkirjastas peaprokurör Andres Parmas märtsi keskpaigas.

Juhises toodi välja senised prioriteetsed valdkonnad ning määrati vähemprioriteetsed. Prioriteetsete valdkondade hulka kuuluvad näiteks narkokuriteod, lähisuhtevägivald ja laste väärkohtlemine. Vähemprioriteetsed on pisivargused ja avaliku korra rikkumised. Peaprokuröri juhis keskendub just vähemprioriteetsete kuritegude uurimispõhimõtete muutmisele. Sellest tuleb välja, et kui väiksema mõjuga kuriteo uurimisel ei ole kahe kuuga tulnud läbimurret, võib uurimisest loobuda.

Rapla menetlusgrupi juht Jaan Aas selgitas, et tegelikult on politsei Raplamaal sarnaselt töötanud juba mõnda aega. Nüüd said kõnealused juhised lihtsalt paberile ning peaprokuröri allkirja. “Selleks, et me jõuaksime tegeleda oluliste asjadega, peame seadma endile prioriteedid. Ütleme, et Rapla linnas on kortermaja eest varastatud jalgratas. Sündmust keegi pealt ei näe ja avaldus jõuab politsei lauale viivitusega. Kõnealuses juhises on sätestatud, et me ei kuluta ülemäära ressurssi juhtumitele, kus puudub perspektiiv tuvastada teo toimepanija või kus menetluse mõju ei ole toimingutele kuluva ressursi tasakaalu arvestades otstarbekas,” rääkis Aas.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused