16.1 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
ArtikkelÜks iseäralik fotonäitus

Üks iseäralik fotonäitus

Riinimanda galeriis avatud fotonäitus on justkui ajaränd tänasest Raplast 1960-ndatesse, mil linna asemel oli veel alev ja Mahlamäe kortermaju alles ehitati. Näitus on unikaalne, sest sellest ajast ei ole fotomaterjali avalikust ruumist eriti palju säilinud.

Näitusel “Päev enne “pidupäeva”” on välja pandud umbes 50 kvaliteetset suureformaadilist mustvalget paarisfotot, millest vasakpoolse on teinud tundmatu fotograaf arvatavalt 1966. aastal ja parempoolse Taimo Tammik, kes möödunud sügisel pildistas ühe päeva jooksul samu kohti samas järjekorras. Tema sõnul kulus selleks 3-4 tundi. Erandiks on omaaegsed sisevõtted (kauplused, leivatehas), mida ei olnud võimalik uuesti pildistada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare