1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
SportRapla raskejõustiku spordiklubi õnnestunud võistlus Käärikul

Rapla raskejõustiku spordiklubi õnnestunud võistlus Käärikul

Kalev Kotto

Laupäeval, 8. aprillil oli järjekordne jõukatsumus Rapla raskejõustiku spordiklubi tugevatele sportlastele Käärikul, kus peeti Eesti meistrivõistlused lamades surumises varustusega kõigile vanuserühmadele. Rapla maakonnast oli kohal peale meie veel Märjamaa Powerisse kuuluv vanameister Mihkel Laurits.

Mihkel oli tubli ja võitis meesseenioride M4 vanusekategoorias I koha tulemusega 105 kg. Üritas ka varustusega 147,5 kg suruda, aga kahjuks seekord ei õnnestunud.
Rapla sportlastest võttis osa viis noort, kolm juuniori ja kolm avatud klassi võistlejat. Avatud võistlusklassi kuuluvad kõik vanuserühmad. Nii nagu on viimastel aastatel tavaks, ei pääsenud me ka seekord võistlejate haigestumisest. Võistluse pidid vahele jätma kaks neiut. Vaatamata kõigele oli see noortele õnnestunud võistlus. Juuniorid saavutasid meeskondlikult kolmanda koha (Marten Oberg, Gerda Sõõrumaa ja Andre-Andy Bernhardt).
Meie klubi esindasid kaks neiut – Linda-Kimberli Viigipuu noortes ja Gerda Sõõrumaa juuniorides. Linda-Kimberli võistles kehakaalus -57 kg. Ta saavutas enda isikliku rekordiga 35 kg nii noortes kui ka avatud klassi teise koha. Gerda võistles kehakaalus -63 kg. Neiu tuli Eesti juunioride meistriks tulemusega 42,5 kg ja saavutas avatud klassis teise koha. Noormehi oli meil üheksa – kolm avatud klassis, kaks juuniori ja neli noort. Esimesena läks põrandale Artur Rosenthal kehakaalus -59 kg ja tuli tulemusega 50 kg Eesti meistriks nii avatud kui ka noorte klassis. Martin Puntso saavutas kehakaalus -66 kg tulemusega 50 kg kolmanda koha nii noorte kui ka avatud klassis.
Järgmiseks asusid võistlema meie kõige tugevamad, kes tulnud Eesti meistriteks nii juuniorides kui ka avatud klassis. Varustusega võistlustel tohib kasutada surumisel spetsiaalset surumissärki, mis aga nõuab palju harjutamist ja kogemusi. Meie väheste võimaluste juures piirdub ettevalmistus mõne spetsiaaltreeninguga. Seekord meestel särgiga surumine ei õnnestunud ja kirja saime ainult särgita tehtud tulemused. Avatud klassi kehakaalus -83 kg võistlesid Jüri Haud ja Tanel Männisalu. Võistlus oli väga pingeline ja tasavägine. Võitja selgus viimase katsega. Jüri sai kirja 150 kg ilma särgita ja tasuks kolmas koht. Tanel surus ilma särgita 140 kg ja saavutas neljanda koha.
Mõlemal mehel oli võimalik tulla Eesti meistriks, kui viimane katse oleks õnnestunud, mida üritati teha varustusega. Kahjuks seekord neid katseid reeglitekohaselt kirja ei saadud.
Selles kehakaalus võistles veel juunioride klassis Marten Oberg. Marten surus 105 kg ja tuli selle tulemusega juunioride arvestuses teiseks. Järgmises kehakaalus -93 kg olid võistlemas juunioridest Andre-Andy Bernhardt ja avatud klassis Tarvo Heinroos. Andre surus 70 kg ja võitis selle tulemusega juunioride kolmanda koha. Tarvo surus esimesel katsel ilma särgita 150 kg ja üritas särgiga kahel korral 175 kg. Kahjuks need katsed, mis oleks andnud parema koha, ebaõnnestusid. Surutud 150 kg andis avatud klassis kolmanda koha.
Järgmiseks läks põrandale Karl Aleksander Aedla, kes võistles noorte klassis ja tuli kaks nädalat tagasi Spartas noorte absoluudi võitjaks kolmevõistluses. Kuna varustusega oli harjutatud enne võistlust ainult kahes trennis, tegi ta esimese katse 125 kg ilma varustuseta. Seejärel särgiga veel kaks õnnestunud katset raskustel 150 kg ja 155 kg. Karl on igal võistlusel oma rekordeid uuendanud, nii ka seekord. Vana rekord sai löödud 20 kg-ga. Ta tuli selle tulemusega Eesti noorte meistriks ja võitis noorte absoluudi esikohakarika.
Meie viimane võistleja oli Karel Valter kehakaalus -120 kg. Noormees oli väga tubli ja surus 65 kg, mis andis noorte arvestuses kolmanda koha.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare