18.8 C
Rapla
Teisipäev, 6 juuni 2023
UudisedRiik tahab Raplamaa arengus kaasa rääkida

Riik tahab Raplamaa arengus kaasa rääkida

Riik tahab enne toetusraha jagamist paika panna, mis suunas Raplamaa arenema peaks. Maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeede (MATA) sai uue kuue. Riigihalduse minister Riina Solman andis teada, et muutis meetme efektiivsemaks. Üks olulisemaid muudatusi tähendab, et edaspidi peavad maakondlikud arendusorganisatsioonid (Raplamaal on see Raplamaa Omavalitsuste Liit ehk ROL) riigiga ühiselt kokku leppima, kus perspektiivi nähakse.

„Muudatusega toome partneritena laua taha ministeeriumi ja maakondlikud arendusorganisatsioonid, leidmaks mõlema poole teadmiste ja nõuga teemad, mida riigi raha toel lähiaastatel eelisarendada. Keskne roll maakonna arengustrateegiate elluviimisel on jätkuvalt omavalitsustel, ent ministeerium pakub selles dialoogis oma tuge, et toetusrahaga planeeritav saaks sujuvalt ellu viidud,” selgitas Solman.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused