26.6 C
Rapla
Teisipäev, 16 juuli 2024
LisalehtRohelised Sõnumid: „Trail Baltic” viib vaatajad kavandatavat raudteetrassi avastama

Rohelised Sõnumid: „Trail Baltic” viib vaatajad kavandatavat raudteetrassi avastama

Dokumentaalfilm „Trail Baltic” näitab vaatajatele vahetult, mis kavandatava Rail Balticu raudteetrassi alla jääb.

Dokumentaalfilm „Trail Baltic. Väljasõit rohelisse” algab kiire koolitusega, kuidas toimida karu kohates. Kunstnik Hanna Samoson on ette võtmas retke Rail Balticu kavandatava trassi rajal Eesti ühest otsast teise. Järgmisel hetkel astub Samoson Iklas võssa ja hakkab kõndima pealinna poole. Teejuhiks on talle neoonroosaga märgistatud puud, mis trassikoridorist eemaldamist ootavad.
Teades, kui tulised on vaidlused Rail Balticu trassi üle olnud, võiks oodata filmilt pingelist õhkkonda. Selle asemel kohtume Eesti loodusega tema kogu olemuses. Näeme nii hingematvalt kauneid päikeseloojanguid rabamaastiku taustal kui ka metsa alla „unustatud” kõikvõimalikus mõõdus prügi. Märkame hukkunud loomi ja imetleme meie looduse mitmekesisust.
Looduse kõrval kohtume inimestega, keda raudteeprojekt otseselt mõjutab.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare