15.5 C
Rapla
Kolmapäev, 7 juuni 2023
UudisedPeapiiskop pidas olulise tähtpäeva puhul Rapla kirikus jutluse

Peapiiskop pidas olulise tähtpäeva puhul Rapla kirikus jutluse

Pühapäeval, 16. aprillil Rapla kirikus toimunud jumalateenistusel pidas jutluse peapiiskop Urmas Viilma. Ta külastas Raplat selleks, et tähistada olulist tähtpäeva kolme kirikuõpetaja jaoks, kellel täitus äsja nelikümmend aastat vaimulikutööd. Nendeks on Rapla kirikuõpetaja Mihkel Kukk, Saarte praostkonna vikaarvaimulik Algur Kaerma ja Järva praostkonna abipraost Tõnu Linnasmäe.

Need kolm meest ordineeriti vaimulikuks 1983. aasta aprillis. Kõik nad olid pühapäeval ka Rapla kirikus kohal. Urmas Viilma tänas neid tehtud töö eest ning meenutas, et tema ordineeriti sellesse ametisse alles kümme aastat peale neid. Pidulikul jumalateenistusel esines Riinimanda koor Urve ja Pärt Uusbergi juhatusel. Peale teenistuse lõppu kingiti kolmele kirikuõpetajale lilli ning õnnitleti märkimisväärse tähiseni jõudmise puhul.

Peale seda toimus Rapla kiriku pastoraadis minikonverents, milles arutleti luterliku kiriku tänaste võimaluste üle. Konverents kandis nime “EELK täna – väljakutsed ja võimalused”. Silma järgi hinnates oli seal kohal umbes 40 osalejat. Oma ettekandes rääkis peapiiskop Viilma nii noorte kaasamisest kirikutöösse kui looduskeskkonna hoidmise vajalikkusest. Päev kujunes pikaks ning kestis alates keskpäevast kuni kella poole viieni õhtul.

Urmas Viilma visiidid Raplasse on üldiselt haruldased, kuid vähemalt ühe korra aastas ta Rapla kirikus ikkagi käib. Peapiiskopina on ta Rapla kirikumuusikafestivali patroon ning selle sündmuse avakontsertil on ta järjepidevalt kohal käinud.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused