5.7 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
UudisedPärnu Sadam viigistas veerandfinaalseeria Rapla vastu

Pärnu Sadam viigistas veerandfinaalseeria Rapla vastu

Avis Utilitas Rapla ja Pärnu Sadama vaheline play-off jätkus esmaspäeva, 17. aprilli õhtul Pärnus. Kui seeria esimese kohtumise oli võitnud Rapla, siis Pärnus oli tulemusega 83:71 parem kodumeeskond. Pärnu hoidis eduseisu sisuliselt kogu kohtumise vältel ning andis selle käest vaid kahel korral loetud sekunditeks.

Avis Utilitas Rapla nõrkuseks osutus seeria teises mängus visketabavus. Mängu vältel eksisid vabaviskejoonel kõik Rapla põhimängijad. Ka kaugvisete osas oli Raplal vajakajäämisi. Teele saadeti 21 kaugviset, kuid korvi langes neist vaid kolm. Kahvatuks jäi ka mängujuht Rait-Riivo Laane panus, kes viskas kõigest neli punkti.

Algviisikud:
Pärnu Sadam: Isaiah Hart, Mihkel Kirves, Robert Valge, Ivo Van Tamm, Saimon Sutt
Avis Utilitas Rapla: Tyler Cheese, Rait-Riivo Laane, Obrad Tomic, Derrick Woods, Kendall Stephens

Erinevalt seeria esimesest kohtumisest algas mäng korvidevaeselt. Rapla sai esimese silma pähe alles siis kui mängitud oli peaaegu kolm minutit. Ka Pärnu korvid olid alguses visad tulema. Küll aga mängis Rapla kaitses väga puhtalt, sest esimese kaheksa minutiga oli ainult Derrick Woods teinud ühe isikliku vea. Esimese veerandaja võitis Pärnu Sadam 20:16.

Viigini jõudis Rapla seisul 25:25, kui lähiviske tabas Kendall Stephens. Tyler Cheese-i kolmepunktiviske järel läks Rapla ka 30:29 juhtima ent suuremaks ei andnud seda vahet venitada. Teise korvi all sattus hoogu Mihkel Kirves ning viis omakorda Pärnu 35:30 juhtima. Suurt eduseisu kumbki pool esimesel poolajal sisse teha ei suutnud. Puhkama mindi Pärnu Sadama minimaalses eduseisus 41:40.

Kolmandat veerandaega alustas paremini Pärnu minnes kolme minutiga juhtima 50:42. Arnel Dedic võttis sellelt seisult minutilisi mõttepausi. Kümne punkti peale kasvatas Pärnu eduseisu endine Rapla mängija Saimon Sutt, kes tabas kaugviske. Kolmas veerandaeg kulges Rapla jaoks raskelt. Vabaviskejoonelt eksisid nii Tyler Cheese, Kendall Stephens, Rait-Riivo Laane kui Sven Kaldre. Viimasele veerandajale mindi vastu Pärnu eduseisus 60:53.

Ka neljandal veerandajal sai kiiremini minema Pärnu. Oma visked sai sisse ka Rapla, kuid samal ajal oli teises väljaku otsas resultatiivne ka kodumeeskond. Korduvalt oli vahe 10 punkti Pärnu kasuks, kuid suuremaks see enne viimast minutit ei veninud. Samas ei jõudnud ka Rapla lähemale kui viis punkti. Kaks minutit enne lõpusireeni tabas Ivo Van Tamm kolmepunktiviske ning viis Pärnu 76:66 juhtima. See pani Rapla juba väga keerulisse seisu, kust välja tulla ei suudetudki. Pärnu Sadam võitis 83:71.

Mängujärgses intervjuus DelfiTV-le ütles Avis Utilitas Rapla abitreener Kustas Põldoja, et nende probleem seisnes visketabavuses, mis oli nõrk nii vabaviskejoonelt kui kaare tagant. “Võrreldes eelmise mänguga tegime oma korrektuure, aga probleem oli kehvas visketabavuses,” sõnas Põldoja. Samas lubas ta, et juba järgmises mängus pannakse Sadolin spordihoone uuesti rõkkama ja seeria läheb võidu nimel edasi.

Pärnu Sadama resultatiivseimana viskas Mihkel Kirves 24 punkti. Ivo Van Tamm lisas 15 silma. Rapla poolelt tõid kõik algviisikus alustanud välismaalased kahekohalise punktiskoori. Resultatiivseim oli Tyler Cheese 20 punktiga.

Pärnu Sadama võit viigistas veerandfinaalseeria 1:1-le. Poolfinaali pääseb kolme võiduga. Seeria järgmine mäng toimub reedel, 21. aprillil Raplas ning neljas kohtumine mängitakse teisipäeval, 25. aprillil Pärnus. Kui peale seda kohtumist on võitude seis 2:2, siis peetakse otsustav kohtumine reede, 28. aprilli õhtul Raplas Sadolin spordihoones.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare