11.1 C
Rapla
Laupäev, 3 juuni 2023
ArtikkelKohilas korraldati meeleolukas tantsuorienteerumine

Kohilas korraldati meeleolukas tantsuorienteerumine

Eve Kruuse

Läinud laupäeval oli Kohilas liikumisaasta puhul omamoodi ettevõtmine – tantsuorienteerumine. Uudses liikumisvormis oli kaks ühes: lisaks tantsimisele sai tutvuda ka kohalike vaatamisväärsuste ja ajalooliste kohtadega.

Kohila Tantsu, Laulu ja Mängu Seltsi eestvedamisel toimunud Tantsupäev algas Kohila lipuplatsilt, kus osalejatele kätte jagatud kaartidele oli märgitud seitse punkti, mis tuli üles leida: Kohila mõis, Kohila paberivabrik, Kella silla käär, Tohi Distillery, Tohisoo mõis, Kohila vallavalitsus ja Kohila raudteejaam.

Kontrollpunktides ootasid Kohila tantsurühmade Rõõmutallad ja Rõõmulised liikmed, kes õpetasid lihtsamaid seltskondlikke tantse, mis ei eelda varasemat tantsuoskust. Igas punktis üks tants, nii saadi lõpuks seitsme tantsu võrra rikkamaks.
Lisaks tantsuoskusele aitas ettevõtmine kaasa ka inimeste kaardilugemise oskuse arendamisele. Kohila kogukonna rahvale võis ülesanne kergem tunduda, aga Sauelt, Riisiperest ja Pärnu-Jaagupist tulnutele pakkus sel moel liikumine kindlasti põnevust.
Kaardil märgitud asutuste ja ettevõtete esindajad rääkisid oma tegemistest ja hoonete ajaloost. Nii said osalejad kuulda üht-teist huvitavat Kohila paberivabriku ajaloost ja Kohila mõis, mis koolina tegutseb, näitas, mida põnevat seal tehakse.
Õhtul viidi Kohila lipuplatsil õpitud tantsude põhjal läbi üks uhke ühistantsimine ja pärast seda oli Kohila gümnaasiumis kevadkontsert „Tantsides südamest südamesse“. Päeva lõpetas tantsuõhtu koos ansambliga Omad Poisid.
Seltsi esimehe Ulvi Mägi kinnitusel läks ettevõtmine, millist varem pole Kohilas olnud ja kus osales 19 võistkonda, suurepäraselt korda. Tantsuorienteerumisel osalemine ja sissepääs õhtusele peole oli osalejatele tasuta.
Kultuuriministeerium on käesoleva aasta kuulutanud liikumisaastaks.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused