18.8 C
Rapla
Teisipäev, 6 juuni 2023
PersoonMatkajuht Andres Lääne: loodus õpetab iseendaga hakkama saama

Matkajuht Andres Lääne: loodus õpetab iseendaga hakkama saama

Viimase kümne aasta jooksul on matkajuhte ridamisi juurde tulnud ja ka huvi looduselamuste vastu kasvanud. Tublisid matkajuhte tegutseb ka Raplamaal. Üks nende seast on Andres Lääne, kes on Raplamaa Rabade Päeva traditsiooni üks algatajatest.

Püüdsime Andrese kinni kevadiselt kenal päeval, et rääkida, mis inimesi loodusesse meelitab ja mis neid sealt eemale hoiab ja mida loodusest õppida. Kõigest sellest tundub aga veider rääkida kontorilaua taga. Selle asemel seame sammud Jalase rabasse. Paar kilomeetrit jalutamist viib meid rabajärve äärde. Andres tõmbab matkakotist välja väikese matkapliidi, et teed teha. Magusaks on tal kaasas krõbedad küpsised ja purk mett. Kõikide oma muude tegevuste kõrval peab ta Käru kandis ka mesilasi.
Taevas on selge ja päike paitab soojalt. Loodus on ärganud. Metsa all õitsevad sinililled, laudrajal ja selle ümber on rohkelt sisalikke, liblikaid ja konnasid oma keha kevadpäikese käes soojendamas. Meil õnnestub oma teel isegi vaskussi kohata.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused