14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
KrimiPolitsei- ja päästeteated

Politsei- ja päästeteated

Politseiteated

Kehtna vald
11. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 8. aprillil soovis 47-aastane mees osta Facebook Marketplace’is müüdavat jalgratast. Müüja tahtis ratta müüa läbi kullerfirma ja saatis mehele kullerfirma võltsitud lingi, kuhu mees sisestas enda pangakaardi andmed. Seejärel tehti mehe arvelt ilma tema loata neli kaardimakset. Tekitatud kahju on 345 eurot.
15. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et päev varem lõi mees korteris tuttavat 59-aastast meest.
15. aprilli südaööl sai politsei teate, et 23-aastane mees lõi kodus oma 22-aastast elukaaslast.

Märjamaa vald
16. aprillil anti politseile teada, et 54-aastane mees lõi tüli käigus tuttavat 48-aastast naist.

Rapla vald
17. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et päev varem soovis 32-aastane naine osta Facebook Marketplace’ist aiatooli, millele pidi lisanduma kulleritasu. Müüja saatis naisele tellimuse vormi, kuhu naine sisestas enda pangakaardi andmed ja Smart-ID koodid. Hiljem avastas naine, et tema arveldusarvelt on tehtud kaks makset. Tekitatud varaline kahju on üle 1000 euro.

Politsei- ja piirivalveamet

Päästeteated

Kulupõlengud saavad tihti alguse lõkkest
12. aprillil kell 15.26 kutsuti päästjad Rapla valda Kuimetsa külla, kus põles kulu. Päästjate saabumise ajaks põles paar hektarit kuivanud viljapõldu. Kella 16.11-ks oli tulele piir pandud ning lõplikult kustutatud kell 16.27. Selgus, et tulekahju sai alguse lõkkest, mida tehti põllu ääres. Inimesed püüdsid tuld ka ise pulberkustutiga kustutada, kuid tulutult. Päästjad nõustasid inimesi ning selgitasid ohutu tuletegemise reegleid.
13. aprillil kutsuti päästjad Rapla linna laululava juurde, kus põles kulu, mille kustutamiseks oli vaja vaid jalgade abi.
15. aprillil kell 13.27 teatati kulupõlengust Kohila vallas Rabivere külas. Päästjate saabumise ajaks oli tuli levinud heinamaale umbes ühehektarilisele alale. Päästemeeskond alustas kiirelt kustutustöid vee ja kululuudadega, et piirata tule levikut hoonetele ja maastikule. Kell 14.47 oli tulekahju likvideeritud ning selleks kulus 12 tonni vett. Tulekahju sai alguse suurest lõkkest, kus põletati kändusid. Päästjad selgitasid omanikule ohutu tuletegemise reegleid.
16. aprillil kell 11.31 sai häirekeskus teate, et Rapla vallas Põlma külas põleb metsa ääres kulu ja tuul on metsa poole. Päästjad kustutasid umbes 30 ruutmeetrit metsaalust kell 12.12. Selgus, et tulekahju sai alguse lõkkest.

Lapsed panid elupuu põlema
13. aprillil kell 16.16 sõitsid päästjad Märjamaa alevisse Tamme teele koolimaja juurde, kus põles puu. Päästjate saabudes põles elupuu, mille kõrval oli ka lõke. Põleng kustutati kiiresti. Tules said kannatada 3 pikka elupuud. Selgus, et põlengu põhjustasid koolilapsed.

Lääne päästekeskus

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare