12.2 C
Rapla
Pühapäev, 26 mai 2024
KultuurRapla Jazziklubi on olnud nii rahvast täis, et toolid said otsa

Rapla Jazziklubi on olnud nii rahvast täis, et toolid said otsa

Konstantin Kuningas

Rapla Jazziklubi toob tänu Eesti Jazzliidule publikuni Eesti kõige uhkemaid ja värskemaid artiste, kes enne Raplale püüdmatuks jäid.

Raplamaa Sõnumid kirjutas Sten-Olle Moldaust pika artikli 2019. aastal. Klubiideest siis veel juttu polnud, räägiti muusikukarjäärist ja töökohast Susi stuudios. Jazziklubi asus Moldau vedamisel Kultuuriklubi Baas ruumes tegutsema pandeemiast hoolimata 2020. aasta septembris The Swingin’ Sistersi kontserdiga. Pärast seda on musitseerinud Tobias Tammearu Trio, Kelli Uustani Trio, Tam Tam jt.
“Kõige vahvam oli see, et Ain Agan, Lembit Saarsalu ja Andre Maaker tõid saali nii täis, et toolid said otsa. Ja siis paljud külalised hästi viisakalt pakkusid, et seisavad kuskil või jagavad toole – väga selline oma pere tunne tekkis,” rõõmustab Moldau.
Liidu kontsertprogrammi toetab riik. Moldau pöördus ise liidu poole, sest oli juba katsetanud Raplas väiksemate kontsertide korraldamist ning see oli keeruline nii rahaliselt kui ka artistide leidmise osas. “Jazzliit kergendab seda protsessi oluliselt ja nendeta olekski vahest sellise klubi pidamine võimatu,” selgitab ta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare