11.1 C
Rapla
Laupäev, 3 juuni 2023
UudisedRiigikaitsetund muutus gümnasistidele kohustuslikuks

Riigikaitsetund muutus gümnasistidele kohustuslikuks

Vabariigi valitsus võttis vastu otsuse, millega muutus riigikaitse õpetuse teoreetiline osa kõikidele gümnasistidele kohustuslikuks. Raplamaa koolid ja ka Kaitseliidu Rapla malev peavad otsust õigeks ning vajalikuks.

Haridusministeeriumi üldhariduse valdkonna nõunik Mare Oja selgitas, et praegusel keerulisel ajal on riigikaitse põhialuste tundmine ja kaitsetahte kasvatamine ülioluline, see on ka põhjus, miks riigikaitse õpetus kohustuslikuks muudeti. Ajakohastatud ainekavas rõhutatakse enam digipädevust, sotsiaalset ja kodanikupädevust, et toetada abivalmis ja vastutustundliku kodaniku kujunemist ning valmisolekut teha koostööd.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused