12.2 C
Rapla
Laupäev, 3 juuni 2023
UudisedSel nädalavahetusel jätkavad päästjad Lääne regioonis, sh Raplamaal lõkkepatrullidega

Sel nädalavahetusel jätkavad päästjad Lääne regioonis, sh Raplamaal lõkkepatrullidega

Päästeamet

Tuleohukaart on muutumas üha punasemaks. Vaata https://www.ilmateenistus.ee/ilm/prognoosid/tuleohukaart/ Ilmateenistus lubab ka 21.-23. aprilliks enamasti sajuta ilma, mistõttu suureneb tuleoht veelgi.

Seoses ilmaprognoosi, tuleohuga looduses ning viimasel ajal sagenenud maastikutulekahjude tõttu teevad Lääne päästekeskus päästjad vahemikus 21.-23. aprill 2023 operatiivennetust. Päästemeeskonnad patrullivad oma väljasõidupiirkondades, et veenduda lõkketegijate ja grillijate ohutusnõuete täitmises, ning jälgivad kulupõletamise keelust kinnipidamist. Lõkkepatrullide eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust ning neid nõustada, kuidas teha ohutult lõket ja grillida, ning juhtida tähelepanu ka esmastele tulekustutusvahenditele, et seeläbi võimalikke õnnetusi vältida.

Päästemeeskonna juhtidel on õigus ohutusnõuete rikkujaid trahvida. Lühimenetlusega määratud trahv on mõjutusvahend, millega elanikke ohutusnõuete täitmisele suunatakse. Ohutusnõuete eiramise eest on trahvisummaks 40 eurot.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused