3.8 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedTeine kaotus Pärnu vastu surus Avis Utilitas Rapla selja vastu seina

Teine kaotus Pärnu vastu surus Avis Utilitas Rapla selja vastu seina

Avis Utilitas Rapla pani end keerulisse seisu kui reede, 21. aprilli õhtul kaotati kodusaalis Pärnu Sadamale 72:80. See tähendab, et Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseeriat juhib Pärnu võitudega 2:1. Kuna seeria kestab kolme võiduni, siis surub see kaotus Raplal selja vastu seina. Kui otsida kaotuses ühte konkreetset põhjust, siis võib välja tuua kehva kaugvisete tabavuse. Rapla viskas kolmepunktiviskeid kõigest 19 protsendilise tabavusega.

Senise seeria kõik kolm kohtumist on olnud sarnased, sest kõikides mängudes on Rapla olnud pidevalt tagaajaja rollis. Vaid esimeses mängus suudeti sellest lõpus välja tulla. Seekord jäi Pärnu püüdmatuks kogu kohtumise vältel. Oma jälje jättis kindlasti ka see, et Rapla pikad keskmängijad Derrick Woods ja Obrad Tomic said vastavalt teisel ja kolmandal veerandajal neli isiklikku viga täis.

Algviisikud:
Avis Utilitas Rapla: Tyler Cheese, Rait-Riivo Laane, Obrad Tomic, Kendall Stephens, Tormi Niits
Pärnu Sadam: Isaiah Hart, Mihkel Kirves, Robert Valge, Saimon Sutt, Matthew McCarthy

Sarnaselt seeria esimesele mängule läks ka seekord Pärnu Sadam avaminutitel juhtima. Robert Valge tabav kaugvise tegi seisuks 14:6 kui mängitud oli kolm ja pool minutit. Esimese kolme minutiga oli Tormi Niits teinud juba kaks isiklikku viga. Kümne punktiliseks kärises Pärnu eduseis peale Mihkel Kirvese täpset viset, mis tegi seisuks 20:10. Esimese veerandaja võitis Pärnu Sadam suurelt 33:19.

Teisel veerandajal asus Rapla kaotusseisu vähendama. Vähemaks kui kümme punkti langes see peale Derrick Woodsi tabavat viset 26:34. Tõhusast Rapla kaitsemängust kõneles see, et esimese nelja minutiga viskas Pärnu teisel veerandajal ainult ühe punkti. Järgnevatel minutitel oli Pärnu eduseis väga visa kahanema. Eduseisus 37:30 võttis peatreener Gert Kullamäe minutilise mõttepausi. Sealt edasi hakkaski kodumeeskonna mäng rohkem sujuma. Esimese poolaja lõpuks oli Pärnu eduseis 48:35. Selge ohumärk oli see, et Rapla poolelt oli Derrick Woods kogunud selleks hetkeks neli isiklikku viga.

Suure jõuga ei suutnud Rapla kolmanda veerandaja alguses peale tulla. Kui mõelda tagasi seeria esimese mängu peale, siis seal hakkas Rapla just kolmandal veerandajal kaotusseisu vähendama. Seekord see nii ladusalt ei tulnud. Keeruline oli ka see, et Derrick Woodsi kõrval teenis kolmanda veerandaja keskel neljanda isikliku vea Obrad Tomic. Enne neljandat veerandaega oli Pärnu eduseis 13-punktiline 62:49.

Kui viimasest kümnest minutist oli mängitud kolm, tabas Tyler Cheese üliolulise kaugviske vähendadades Rapla kaotusseisu 8 punkti peale. See andis lootust, et kodumeeskond võib mängu veel tagasi tulla. Skoor oli sel hetkel 64:56 Pärnu kasuks.

Suurt tulu sellest siiski ei tõusnud. Neli minutit enne lõppu oli Pärnu jätkuvalt 10-punktilises eduseisus 73:63. Sealt edasi pani saali rõkkama Kendall Stephensi tabav kolmepunktivise. Tyler Cheese tabas veel enne lõppu kolm vabaviset, kuid mängu see enam ei päästnud. Pärnu kaitses eduseisu lõpuni ning võitis 80:72.

Saimon Sutt ütles peale mängu DelfiTV-le antud intervjuus, et enne seeriat alahindas Pärnut nii meedia kui teised treenerid ja see andis neile energiat juurde. “Kaitses tegime täna eksimusi. Cheese tegi meile pahandust, aga Stephensiga saime hakkama. See ei ole küll vabandus, aga meil on meeskonnast väike tõbi läbi käinud. Me saame hakkama. Mängijad, treenerid – me kõik pingutame. Aitäh fännidele. Ma ütlen, et me lõpetame selle seeria Pärnus ära,” rääkis Sutt.

Kohtumise resultatiivseim oli Pärnu mängujuht Isaiah Hart, kes viskas 26 punkti. Mihkel Kirves, Robert Valge ja Saimon Sutt lisasid kõik 13 punkti. Kaotajate poolelt oli resultatiivseim Tyler Cheese 21 punktiga. Obrad Tomici kontosse tuli 13 punkti.

Seeria teine kaotus oli küll valus, kuid Rapla jaoks ei ole kadunud veel midagi. Heitlus edasipääsu nimel kestab edasi. Järgmine vaatus toimub teisipäeva, 25. aprilli õhtul Pärnus. Sealt on Raplal vaja hädasti võitu, sest kui ka seal tuleb vastu võtta kaotus, siis ongi hooaeg lõppenud. Kui Rapla suudab teisipäeval võita, siis toimub seeria viimane ning otsustav kohtumine reedel, 28. aprillil uuesti Sadolin spordihoones.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare