-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedRetsept: Kartuli-riisikotletid kastmega

Retsept: Kartuli-riisikotletid kastmega

Oleme harjunud, et sõna „kotlet” tähendab sööki, mis sisaldab liha. Kuid seekordses retseptis on kotletid täitsa lihavabad. Päris vegan-variandiga tegu küll pole, sest kaste sisaldab kanafileed.
Tegemist on roaga, mis valmib võrdlemisi kiirelt ja on sobilik argipäeva õhtusöögiks. Retsepti leidsid mu vanemad kusagilt netiavarustest.

Vaja läheb: 600-700 g kartuleid, 1 kl pestud riisi, 2 kl vett, 1 porgand, 1 sibul, 1 muna, maitseks soola ja pipart, praadimiseks õli. Kastme jaoks: 1 sibul, 1 kana rinnafilee, 1 küüslauguküüs, maitse järgi soola, paprikapulbrit, pipart ja punet, 1 spl jahu, 150 ml kohvikoort.

Tee nii: Soovi korral koori kartulid ja pane keema, kuid kartuleid võib ka koorega keeta. Pane pestud riis kahe klaasitäie veega keema, maitsesta soolaga. Riivi porgand (võib ka jämedama riiviga). Haki sibul peeneks ja pane pannile õli sisse praadima. Natukese aja pärast lisa riivitud porgand. Prae, kuni sibul ja porgand on pehmed. Kui kartul on pehme, vala vesi pealt ära ja suru kartulid püreeks. Lisa kartulipüreele keedetud riis, porgandi-sibula segu ja üks muna. Maitsesta segu soola ja pipraga. Sega kotletitainas hoolega läbi. Tee sõrmed õliseks ja vormi tainast kotletid. Prae neid keskmisel kuumusel.
Kastme jaoks tükelda sibul ja prae. Tükelda kana rinnafilee ja lisa sibula juurde praadima. Lisa tükeldatud küüslauguküüs ja maitseained ning lase segul 6-7 minutit praadida. Lisa jahu ja kuumuta veel natuke. Lisa kohvikoor ja sega. Serveeri kaste koos kartuli-riisi kotlettidega.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Viini šnitsel
15. aug. 2023 16:25

Tegin sama kastme kõrvale hoopis snitslid ja tuli ka päris maitsev. Soovitan proovida selle retseptiga: https://healthy-protein.com/pork-tenderloin-schnitzel-recipe/