18.8 C
Rapla
Teisipäev, 6 juuni 2023
UudisedEesti ja Mikroneesia on laulusidemega seotud

Eesti ja Mikroneesia on laulusidemega seotud

„Kas tunnete selle meloodia ära?“ küsis Jaanus Aurelius Kangur Märjamaa raamatukogu kodulootoas oma näituse avamisel. Meloodia oli väga tuttavlik, kuni äkki tuli selgus – „Mu isamaa armas“. Selle viisiga, mõistagi töötlustega, on Mikroneesia hümn.

1899. aastal müüs Hispaania saared Saksamaale. Sakslased rajasid enne Esimest maailmasõda Mikroneesia esimese haridussüsteemi. Saksa mõjusid on tunda nii sealses kui ka Eesti kultuuriruumis. Sel moel on kaks kauget kanti seotud. Religiooniantropoloog ja koolitaja Jaanus Aurelius Kangur käis välitöödel Mikroneesias Yapi saarel 2014. aastal. Selle põhjal on kokku pandud näitus „Tervitused kiviraha saarelt“.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused